Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

22 omkom i flygkrasch - på samma plats

För 31 år sedan omkom 22 personer i en av Sveriges värsta flygolyckor. Platsen var en parkeringsplats vid Ängsullsvägen i Kälvesta. På fredagen kraschade ytterliggare ett plan - bara några hundra meter därifrån.
Två flygplansolyckor - bara några hundra meter i från varandra. I dag havererade ett flygplan med fyra personer i en skogsdunge utmed Korgvidegränd i Vinsta. Samtliga passagerar lyckades ta sig ur det brinnande vraket.


Sveriges landslag ombord

Det gjorde inte passagerarna på Linjeflygs inhyrda flygplan från Malmö med destination Bromma den 15 januari 1977. Strax efter klockan nio på lördagsmorgonen havererade flygplanet på en parkeringsplats vid Ängsullsvägen i Kälvesta under en inflygning till Bromma flygplats. Bland de 22 personer som befann sig ombord fanns delar av Sveriges landslag i bordtennis däribland den nyutnämnde förbundskaptenen, Hans Alsér. Samtliga omkom men ingen kom till skada på marken. Flera bilar och hus i närheten av olycksplatsen fick dock brandskador när flygplanet fattade eld. Orsaken till den tragiska flygplanskraschen visade sig vara isbildning på stabilisatorn.


31 dog i värsta olyckan

Den allvarligaste flygolyckan i svensk historia inträffade dock i november 1964 då ett inrikesflyg med kraschade under en inflygning till Ängelholm. Sammanlagt 31 personer omkom.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.