22-åringen torterade sin pojkvän – i flera år

Paret träffades när de var 16 år gamla.
Foto: Facebook
Nu har flickvännen dömts till sju och ett halvt års fängelse.
Foto: Facebook

Hon svälte, knivhögg och skållade medvetet sin pojkvän.

Pojkvännen fick varken uppsöka läkare eller kontakta sin familj.

Nu har den 22-åriga kvinnan dömts till sju och ett halvt års fängelse för den fysiska och psykiska tortyren.

Aspirerande läraren Jordan Worth, från lilla Stewartby, i Storbritannien, har dömts till fängelse i sju och ett halvt år i ett mycket uppmärksammat rättsfall.

Domen föll i fredags, och det efter att hon erkänt såväl fysisk som psykisk misshandel, tortyr och övergrepp mot sin ex-pojkvän.

22-åringen ska bland annat ha skållat sin ex-pojkvän med kokande vatten och knivhuggit och slagit honom flera gånger. Ex-pojkvännen ska sedermera ha drabbats av hydrocefalus, så kallad vattenskalle, efter att vätska samlats i huvudet till följd av de återkommande attackerna.

Fick inte kontakta sin familj

Paret träffades 2012 när de båda var 16 år gamla och gick i skolan tillsammans.

De flyttade senare ihop men enligt brittiska Metro ska förhållandet ha varit dåligt redan från start.

Men relationen kantades inte bara av våld och tortyr, utan Jordan Worth ska även ha varit väldigt kontrollerande och utsatt sin pojkvän för psykisk misshandel, skriver tidningen.

Hon bestämde vad ex-pojkvännen skulle ha på sig om dagarna, svälte honom och bestämde vad han fick äta, samt förbjöd honom från att sova i deras gemensamma säng under mer än nio månaders tid. Samtidigt hade hon full kontroll över pojkvännens konto på Facebook.

Trots återkommande kroppsskador ska hon även ha hindrat honom från att uppsöka läkare, och han fick heller inte kontakta sin familj eller umgås med sina vänner.

Jordan Worth vill bli lärare.
Foto: Facebook

Brännmärken på kroppen

Mardrömmen tog slut i juni 2017 efter att oroliga grannar ringt polisen. 

När polisen kom till platsen hade ex-pojkvännen plastfolie lindat runt fötterna och stora, blödande sår. 

Väl på sjukhuset kunde läkare konstatera att ex-pojkvännen hade andra och tredje gradens brännskador och permanenta ärr på kroppen. Enligt brittiska Metro ska fem procent av ex-pojkvännens kropp ha varit brännmärkt. Han hade även skador på händerna.

Grannar vittnar om att paret ofta bråkade, och ibland kunde de se ex-pojkvännen halta och ha ena armen i mitella.

Hon ska ha skållat sin ex-pojkvän med kokande vatten.
Foto: Facebook

"Beväpnad" med borrmaskin

Tidningen Daily Star skriver att grannar hört ex-pojkvännen skrika "sluta göra så där mot mitt huvud" och "sluta, du gör illa mig".

Under rättegången har det framkommit att Jordan Worth vid minst ett tillfälle synts i fönstret, "beväpnad" med en borrmaskin och hammare och attackerat sin pojkvän, skriver brittiska Metro.

När Jordan Worth greps av polisen erkände hon att hon medvetet försökt skada sin pojkvän och åsamka kroppsskador på honom.

22-åringen har även en konstexamen.
Foto: Facebook

Erkänner allt

Jordan Worth har en universitetsexamen och har tidigare har arbetat med välgörenhet. Hon ska även haft planer på att bli lärare i framtiden och uppges komma från en lugn och stabil familj.

Numera ska 22-åringen även vara i en ny relation.

Det har samtidigt upprättats ett kontaktförbud på obestämd tid och hon får därför inte kontakta sin ex-pojkvän.

Under rättegången sammanfattade domaren Nic Madge det hela:

– Hon erkänner att hon tidigare, och vid upprepade tillfällen, har använt trubbiga föremål och andra verktyg för att attackera honom och att han ådrog sig skador till följd av det. Hon erkänner även att hon använt kokande eller väldigt varmt vatten för att försöka skada honom. Hon erkänner att hon tidigare använt en kniv för att skada sin partner.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.