Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Backpackern tros ha mördats – på Tinderdejten

Dagens tre största utrikesnyheter.
Grace Millane med sin familj.Foto: REX/IBL

I december förra året hittades den brittiska backpackern Grace Millane, 22, mördad.

Nu har rättegången mot den 27-årige mannen, som misstänks ha strypt Grace Millane till döds, inletts, skriver Guardian.

Grace Millane, 22, befann sig på en backpackerresa och hade nått Nya Zeelands största stad, Auckland, i december 2018.

En kväll gick hon på en Tinderdejt med en 27-årig man och efter det sågs hon aldrig igen. Försvinnandet blev en internationell nyhet, vilket Expressen har skrivit om tidigare.

Efter ett intensivt letande hittade polisen en kropp i en resväska som de misstänkte tillhörde Grace Millane. Den 27-årige mannen anhölls senare misstänkt för mord.

Polisen kunde sedan bekräfta att det var Grace Millanes kropp – och mannen åtalades för mord. Nu har rättegången mot mannen inletts och åklagarna menar att det inte finns någon tvekan på att Grace Millane ska ha dött i 27-åringens lägenhet.

Grace Millane befann sig på en backpackerresa.Foto: Privat

Sista meddelandet till familjen

När rättegången inleddes på onsdagen visades det sista meddelandet som Grace Millane skickade till sin familj.

Enligt Mirror skickade 22-åringen en bild på en julgran till sin familj som menar att de hade daglig kontakt med dottern.

Under rättegången diskuterades frågan om huruvida Grace Millane mördades av 27-åringen eller inte, eller om hon av misstag ströps till döds när de två hade sex vilket mannen själv har uppgett.

– Bara två personer vet vad som hände i det där rummet. En av dem kan inte berätta det för oss och den andra har inte berättat sanningen om vad som hände, sa åklagaren Robin McCoubrey under rättegången, skriver Guardian.

Enligt McCoubrey ska mannen bland annat ha sökt på ”den varmaste elden”, kollat på porr och tagit intima bilder på Grace Millane när hon låg på golvet i hans sovrum.

Den åtalade mannen ska från en början ha sagt till polisen att han och Grace Millane gått skilda vägar efter att ha tagit en drink tillsammans. Senare ändrade mannen sin berättelse och menade att de hade gått hem till hans lägenhet och haft sex som de båda, enligt honom, ska ha samtyckt till.

Den sista bilden på Grace Millane.Foto: CCTV / AP TT NYHETSBYRÅN

Väntas pågå i en månad

Mannen menar vidare att sexet sedan ska ha blivit ”våldsamt” och att Grace Millane ska ha bett honom att strypa henne. Han menar sedan att han ska ha tagit en dusch ensam och gick sedan att la sig i sin säng och trodde att Grace Millane hade gått därifrån. När han sedan vaknade menar han att han hittade Grace Millanes kropp på golvet.

En av den åtalade mannens advokater menar att dödsfallet var en olycka som inträffade ”under ett perfekt, vanligt sexuellt möte mellan ett ungt par som träffades på Tinder”.

Totalt har 40 vittnen kallats till rättegången som väntas pågå i en månad, skriver Guardian.

Sedan 1992 har 19 turister försvunnit i Indien

Sedan 1992 har 19 turister försvunnit i Kullu-dalen i Indien. Den senaste som försvann var en Israelisk-Amerikansk backpacker. Nu varnar myndigheterna för övermod bland dem som ger sig upp i bergen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.