BLEV SNABBT SÄMRE. Här på Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 22-åringen. Efter att ha tagits in akut blev han omedelbart nedsövd och fick vårs i respirator. Foto: Roger Vikström
BLEV SNABBT SÄMRE. Här på Vrinnevisjukhuset i Norrköping vårdas 22-åringen. Efter att ha tagits in akut blev han omedelbart nedsövd och fick vårs i respirator. Foto: Roger Vikström

22-åringen fortfarande hårt nedsövd

Publicerad
Uppdaterad
22-åringen som intensivvårdas för svininfluensan i Norrköping är fortfarande hårt nedsövd med en slang i halsen.
- Vi tror han blir kvar i ytterligare några dagar, säger chefläkare Christer Liedgren.
Den 22-årige östgöten vårdas sedan i tisdags på Vrinnevisjukhusets intensivvårdsavdelning.
Mannen smittades av svininfluensan - som ledde till en lunginflammation.
- Vi tror hans lunginflammation är virusbetingad eftersom de prover vi tagit inte visar på några bakterier. Han har inga komplikationer i övrigt, säger chefläkare Christer Liedgren.
22-åringen ligger i respirator för att kunna andas.
- Han är hårt sederad - nedsövd - för att kunna ligga i respirator med slang i halsen och så. Det kan man inte göra i vaket tillstånd, säger Christer Liedgren.
Mannen blir kvar på sjukhuset i minst några dagar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag