Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-åringen la ut skrytbilder – blev knivhuggen och rånad

I ett klipp på Instagram story konstaterar ”Familjen Lundell”-profilen att många är avundsjuka.
Kieran Hamilton delar med sig av sin lyxiga vardag på Instagram.Foto: Instagram
Kieran Hamilton har tjänat sina pengar genom att handla med kryptovalutor.Foto: Skärmdump/Instagram / Skärmdump/Instagram

Kieran Hamilton delar ofta med sig av bilder på lyxiga klockor, väskor och bilar.

Men att visa upp sin lyxiga vardag har fått allvarliga konsekvenser.

– Jag blev knivhuggen på grund av min Instagram, säger Kieran Hamilton till sajten Vice.

Genom att kolla på videos på Youtube lärde sig 21-åriga Kieran Hamilton från Manchester, England, att handla med kryptovaluta.

Till slut började självlärningen att ge ut sin rätt. Enligt Kieran Hamilton själv tjänar han omkring 50 000 brittiska pund i månaden, motsvarande närmare 590 000 svenska kronor.

Och den saftiga lönen började även synas i sociala medier. Bilder på stora hus, lyxiga resor och dyra klockor började dyka upp i flödet på Instagram.

Men att visa upp sin lyxiga livsstil fick negativa effekter, skriver sajten Vice.

https://www.instagram.com/p/Bp9sAqJl0zT/?hidecaption=true

Hotades med machete

En natt när Kieran Hamilton låg och sov i sitt hem när han plötsligt väcktes av konstiga ljud.

Han trodde först att det var hans två franska bulldogs som höll låda. När han steg upp ur sängen för att se vad det var som lät möttes han av två maskerade män med var sin machete.

Männen skrek åt Kieran Hamilton att ge dem droger, pengar och klockor.

Kieran Hamilton berättar för Vice att det spridits rykten om att hans pengar kommer från droghandel – något han menar inte stämmer.

– Jag har fått frågan var mina pengar kommer från, där folk här sagt: ”Det finns ingen chans att du kan tjäna pengar på internet”, säger Kieran Hamilton och menar att dessa rykten ledde till att han blev en måltavla.

– Jag säljer inga droger, jag har inget kassaskåp och jag har inga pengar under min madrass.

Enligt en studie som publicerades 2018 har en av 12 britter rapporterat att de blivit rånade efter att ha lagt upp bilder i sociala medier. Hälften av dessa menar att de även hade taggat inlägget med platsen de befann sig på, skriver The Independent.

https://www.instagram.com/p/Bo7k224lmpR/
Lucas Simosson berättar även i showen om när han råkade visa könet på Instagram.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.