Kvinnan kände igen mannen i livesändningen. Foto: PrivatKvinnan kände igen mannen i livesändningen. Foto: Privat
Kvinnan kände igen mannen i livesändningen. Foto: Privat
Den misstänkta gärningsmännen är flera gånger dömd för misshandel och narkotikabrott.Den misstänkta gärningsmännen är flera gånger dömd för misshandel och narkotikabrott.
Den misstänkta gärningsmännen är flera gånger dömd för misshandel och narkotikabrott.

21-åringen kände igen misstänkte mannen

Publicerad

När 21-åringen såg livesändningen med den misstänkta våldtäkten på Facebook kände hon igen en av de misstänkta gärningsmännen.

Hon anmälde honom för våldtäkt 2015 – men då la polisen ner undersökningen.

– Jag fick ångest när jag såg honom, säger hon.

Larmet om ett misstänkt sexövergrepp mot en kvinna kom till polisen på söndagsmorgonen. Delar av den misstänka våldtäkten filmades och sändes ut live i en sluten grupp på Facebook, där ett hundratal medlemmar följde sändningen.

En av dessa medlemmar var en 21-årig kvinna – som kände igen en av de misstänkta gärningsmännen, som tidigare är flera gånger dömd för misshandel och narkotikabrott.

När polisen, här på bild, kom in i bostaden avbröts livesändningen.

– Jag fick ångest när jag såg honom, säger hon och fortsätter:

– När jag såg vad som skedde visste jag exakt hur tjejen kände.

21-åringen berättar att hon anmälde samma man för våldtäkt i oktober 2015.

– Hans beteende är sjukt.

Ska ha våldtagits i duschen

Det var när 21-åringen befann sig i en lägenhet med den misstänkte och tre andra bekanta som våldtäkten ska ha skett. Kvinnan gick in i badrummet för att duscha, varpå hon säger att mannen låste upp dörren och började ta på henne.

– Jag knuffade undan honom flera gånger och sa nej. Jag använde alla mina krafter för att försöka trycka i väg honom, men till slut gav jag upp och kände att det inte gick, säger hon.

 

LÄS OCKSÅ: Misstänkt våldtäkt sändes på Facebook

 

Den misstänkte gärningsmannen.

21-åringen förklarar att hon "zonade ut" medan mannen förgrep sig på henne. I dag har hon enbart fragmentariska minnen av det som hände.

– Jag hade blåmärken och rivmärken över hela min kropp, efter stryptag och kläm på brösten.

Hon polisanmälde händelsen, men efter förhör beslutade polisen att lägga ner utredningen. Det gick inte att styrka att ett brott skett.

21-åringen påverkades starkt och behövde akut psykisk vård efter händelsen.

– Jag hoppas att han döms, för detta ska inte få ske igen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag