21-åring planerade masskjutning – ville “slakta” kvinnor på skolan

Tres Genco misstänks för att ha scoutat en skola i Ohio och planerat en masskjutning där.
Tres Genco.
Foto: Polisens bilder

Tres Genco misstänks för att ha scoutat en skola i Ohio och planerat en masskjutning där.

21-åringen är en självutnämnd så kallad incel – och ska ha känt hat gentemot kvinnor.

Tres Genco, 21, står åtalad misstänkt för att planerat en masskjutning, för att ”slakta” kvinnor, vid ett universitet i delstaten Ohio, enlig en åklagare.

Utredningen visar att 21-åringen rekade ett universitet i Ohio den 15 januari 2020. Samma dag ska Genco ha sökt på ”planera ett skjutbrott” och ”när blir förberedelserna för ett brott till ett försök?” på nätet.

– Jag skulle betrakta honom som extremt farlig, motiverad och organiserad, säger polisens utredare Vinny Antinore, enligt tv-kanalen WKYT.

Under utredningen hittades även 21-åringens manifest – som hävdade att han skulle döda kvinnor ”av hat, svartsjuka och hämnd”. 

Tres Genco greps på onsdagen av FBI-agenter och brottet som han står åtalad inför är straffbart med livstids fängelse. 

”Jag skulle betrakta honom som extremt farlig”.
Foto: Polisens bilder

Självutnämnd incel

21-åringen är en självutnämnd incel. En incel beskrivs, enligt åklagare, som del av ett onlinecommunity som består av män som känner ilska mot kvinnor. Männen förespråkar våld mot kvinnor – eftersom de tror att kvinnorna ”orättvist nekar dem sexuell eller romantisk uppmärksamhet”. 

Ett manifest som ofta hyllas inom incelrörelsen är Elliot Rodgers. Rodgers såg sig själv som en incel och dödade sex personer och skadade 14 andra vid ett universitet i delstaten Kalifornien 2014 – innan han själv tog sitt liv.

Enligt åtalet hade Tres Genco ett konto på en populär incelwebbplats, mellan juli 2019 och mars 2020, och han ska ha varit mycket aktiv på internetsidan.

Och på en anteckning av 21-åringen, som hittades under brottsutredningen, stod det att han hoppades kunna döda 3 000 personer. 

Polisen om masskjutningen under en konsert i Miami

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.