21-årige Joel söks. Han har varit försvunnen sedan natten mot söndag. Foto: Privat21-årige Joel söks. Han har varit försvunnen sedan natten mot söndag. Foto: Privat
21-årige Joel söks. Han har varit försvunnen sedan natten mot söndag. Foto: Privat
Här söker polisen efter Joel. Foto: Niklas HagmanHär söker polisen efter Joel. Foto: Niklas Hagman

Här söker polisen efter Joel.

 Foto: Niklas Hagman
21-årige mannen var senast synlig vid en hembygdsgård i Västanfors i Fagersta Foto: Niklas Hagman21-årige mannen var senast synlig vid en hembygdsgård i Västanfors i Fagersta Foto: Niklas Hagman
21-årige mannen var senast synlig vid en hembygdsgård i Västanfors i Fagersta Foto: Niklas Hagman
En stor sökinsats har inletts Foto: Niklas HagmanEn stor sökinsats har inletts Foto: Niklas Hagman
En stor sökinsats har inletts Foto: Niklas Hagman

21-årige Joel försvann under lördagsnatten

Publicerad

21-årige Joel försvann från en fest under natten mot söndag - och har fortfarande inte synts till.

Polisen har sökt under både söndagen och måndagen, men vid 22.00 på måndagskvällen valde man att avsluta räddningsarbetet.

– Vi har inte längre några tips att gå på, säger Linda Widberg, tillförordnad arbetsledare vid polisen i Västmanland.

Det har nu gått över ett dygn sedan 21-årige Joel försvann.

Senaste gången någon såg till honom var vid halv tre-tiden under natten mot söndag, på en fest i en Fagersta Västanfors hembygdsgård.

På söndagskvällen inleddes sökandet, och fortsatte med fullt manskap under måndagen. Ett tiotal hundpatruller sökte av terrängen kring bygdegården och en helikopter som kallats in från Stockholm sökte från luften.

Men resultaten uteblev och vid 22.00 på måndagskvällen togs beslutet att den statliga räddningstjänsten skulle avslutas.

– Det innebär att vi jobbar vidare med fallet, men inte med samma styrka och aktiva sökande på som tidigare, säger Linda Widberg och fortsätter:

– Under kvällen har vi pratat med flera vittnen, bland annat med kompisar som var med honom på festen, och vi har försökt reda ut själva händelseförloppet. Men vi har inte kommit någonstans, i stället står vi och stampar eftersom tipsen är slut.

Telefonen troligen avstängd

Hon berättar att utredningen kommer att fortgå, men att den under morgondagen kommer att se lite annorlunda ut.

– Vi har utredare på plats i Fagersta som arbetar med de senaste spåren, jag vet inte vilka spår de jobbar på just nu. Men det står klart att vi inte har några bra teorier kring hans försvinnande utan vi är öppna för alla tänkbara scenarier, säger Linda Widberg.

Pejling av Joels telefon visade under dagen att den troligen är avstängd. De sista signalerna som polisen har fått tillgång till kommer från natten då han försvann, i samma område där han sist sågs.

Polisen har under räddningsarbetet sökt av stora områden kring bygdegården. Man har även täckt av området kring hemadressen och föräldraadressen.

"Kamp mot klockan"

Under måndagen kallade man in räddningstjänsten som bistod med båtar. Detta eftersom polisen behövde genomsöka ett vattendrag, nedanför hembygdsgården.

– Exakt hur arbetet kommer att se ut under morgondagen är ännu oklart. Den bedömningen görs av ansvariga på plats i Fagersta under morgondagen, men det kommer inte att röra sig om någon samlad aktivitet, säger Linda Widberg.

Polisen har tidigare uttryckt att man var angelägen att hitta Joel, innan mörkret och framför allt det kalla vädret inträder i samband med kvällen.

– Det blir alltid en kamp mot klockan, säger Magnus Strömberg, tf stationsbefäl i Fagersta.

Inga brottsmisstankar

Det var vid 19.30-tiden på söndagskvällen som polisen kopplades in i försvinnandet, efter att vänner och familj inte lyckats nå honom under dagen.

Polisen klassar insatsen som en räddningsinsats och man misstänker inte något brott i nuläget.

– Det finns inga sådana indikationer, men samtidigt måste vi alltid jobba brett med flera teorier, säger Linda Widberg.

Joel är 182 centimeter lång och väger 80 kilo. Han var klädd i svarta jeans och en blå/vit-rutig skjorta när han försvann.

Polisen uppmanar den som kan tänkas ha upplysningar om Joels försvinnande att kontakta dem på telefonnummer 114 14.

Expressen publicerar namn och bild på Joel med familjens godkännande.

Jesper Lindqvist
Jesper Lindqvist

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag