Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

21-årige Joel försvann under lördagsnatten

21-årige Joel söks. Han har varit försvunnen sedan natten mot söndag. Foto: Privat

Här söker polisen efter Joel.

Foto: Niklas Hagman
21-årige mannen var senast synlig vid en hembygdsgård i Västanfors i Fagersta Foto: Niklas Hagman
En stor sökinsats har inletts Foto: Niklas Hagman

21-årige Joel försvann från en fest under natten mot söndag - och har fortfarande inte synts till.

Polisen har sökt under både söndagen och måndagen, men vid 22.00 på måndagskvällen valde man att avsluta räddningsarbetet.

– Vi har inte längre några tips att gå på, säger Linda Widberg, tillförordnad arbetsledare vid polisen i Västmanland.

Det har nu gått över ett dygn sedan 21-årige Joel försvann.

Senaste gången någon såg till honom var vid halv tre-tiden under natten mot söndag, på en fest i en Fagersta Västanfors hembygdsgård.

På söndagskvällen inleddes sökandet, och fortsatte med fullt manskap under måndagen. Ett tiotal hundpatruller sökte av terrängen kring bygdegården och en helikopter som kallats in från Stockholm sökte från luften.

Men resultaten uteblev och vid 22.00 på måndagskvällen togs beslutet att den statliga räddningstjänsten skulle avslutas.

– Det innebär att vi jobbar vidare med fallet, men inte med samma styrka och aktiva sökande på som tidigare, säger Linda Widberg och fortsätter:

– Under kvällen har vi pratat med flera vittnen, bland annat med kompisar som var med honom på festen, och vi har försökt reda ut själva händelseförloppet. Men vi har inte kommit någonstans, i stället står vi och stampar eftersom tipsen är slut.

Telefonen troligen avstängd

Hon berättar att utredningen kommer att fortgå, men att den under morgondagen kommer att se lite annorlunda ut.

– Vi har utredare på plats i Fagersta som arbetar med de senaste spåren, jag vet inte vilka spår de jobbar på just nu. Men det står klart att vi inte har några bra teorier kring hans försvinnande utan vi är öppna för alla tänkbara scenarier, säger Linda Widberg.

Pejling av Joels telefon visade under dagen att den troligen är avstängd. De sista signalerna som polisen har fått tillgång till kommer från natten då han försvann, i samma område där han sist sågs.

Polisen har under räddningsarbetet sökt av stora områden kring bygdegården. Man har även täckt av området kring hemadressen och föräldraadressen.

"Kamp mot klockan"

Under måndagen kallade man in räddningstjänsten som bistod med båtar. Detta eftersom polisen behövde genomsöka ett vattendrag, nedanför hembygdsgården.

– Exakt hur arbetet kommer att se ut under morgondagen är ännu oklart. Den bedömningen görs av ansvariga på plats i Fagersta under morgondagen, men det kommer inte att röra sig om någon samlad aktivitet, säger Linda Widberg.

Polisen har tidigare uttryckt att man var angelägen att hitta Joel, innan mörkret och framför allt det kalla vädret inträder i samband med kvällen.

– Det blir alltid en kamp mot klockan, säger Magnus Strömberg, tf stationsbefäl i Fagersta.

Inga brottsmisstankar

Det var vid 19.30-tiden på söndagskvällen som polisen kopplades in i försvinnandet, efter att vänner och familj inte lyckats nå honom under dagen.

Polisen klassar insatsen som en räddningsinsats och man misstänker inte något brott i nuläget.

– Det finns inga sådana indikationer, men samtidigt måste vi alltid jobba brett med flera teorier, säger Linda Widberg.

Joel är 182 centimeter lång och väger 80 kilo. Han var klädd i svarta jeans och en blå/vit-rutig skjorta när han försvann.

Polisen uppmanar den som kan tänkas ha upplysningar om Joels försvinnande att kontakta dem på telefonnummer 114 14.

Expressen publicerar namn och bild på Joel med familjens godkännande.