Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

21-årig kvinna död efter fall från 30 meter i Sydney

Diamond Bay är ett populärt motiv på Instagram.
Foto: Instagram / Instagram
21-åriga Madalyn Davis dog efter ett fall från 30 meter.

21-åriga Madalyn Davis, från England, avled på söndagen efter att ha fallit nästan 30 meter från en klippa i Sydney, Australien, skriver Mirror.

Klippan vid Diamond Bay är en populär plats för Instagram-bilder, trots att framkomsten begränsats för att hålla folk borta från klippan. 

I augusti förra året avled en annan kvinna efter att ha fallit från ”dödsklippan”. 

Madalyn Davis, 21, från Lincoln, England avled på söndagsmorgonen efter att ha fallit från en klippa i Sydney, Australien. Den brittiska backpackern föll nästan 30 meter från klippan vid Diamond Bay som är en populär plats för selfies. Klippan lockar framför allt turister. 

Men den vackra platsen är en dödsfälla. Trotts att de lokala myndigheterna satt upp stängsel, övervakningskameror, patrulleringar och varningsskyltar, så är det populärt att ta sig till klippan för att ta bilder till Instagram.

Klättrade över stängsel 

Madalyn Davis ska ha varit på en fest i Vaucluse, Sydney på lördagskvällen och det var vid 06.30 tiden som 21-åringen, tillsammans med flera vänner, ska ha bestämt sig för att ta sig till den populära klippan. 

De tros ha klättrat över stängslet för att sitta vid kanten av klippan för att titta på soluppgången. Men sen ska hon ha fallit från klippan. Räddningstjänst kallades till platsen och kroppen hittades vid 10.30 tiden på söndagen.

Föll från klippan

Hon reste till Australien hösten 2019 för att backpacka och hade enligt vänner inga planer på att lämna landet. Nu sörjer familj och vänner Madalyns bortgång.

Det är inte första gången som någon ramlat från klippan vid Diamond bay. I augusti förra avled en 27-årig kvinna efter att ha fallit från klippan.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.