Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Miljardären döms för att ha mördat sin bästa vän

Senaste nyheterna med Expressen TV
Robert Durst i rättssalen.
Foto: AL SEIB / LOS ANGELES TIMES / POLARIS POLARIS IMAGES
Robert Durst.
Foto: Farnum Shakeira / EPA TT NYHETSBYRÅN

Juryn finner miljardären Robert Durst, 78, skyldig till att ha mördat sin bästa vän, rapporterar Fox News.

Det blev utfallet i en av de senaste årens mest uppmärksammade rättegångar.

Juryn i Los Angeles anser att fastighetsmiljardären Robert Durst är skyldig till att ha skjutit ihjäl sin bästa vän Susan Berman i december 2000. Han misstänks ha gjort detta för att Berman inte skulle avslöja att hon gav Durst ett falskt alibi i samband med hans fru Kathie McCormack Dursts försvinnande 1982. Kathie McCormack Dursts kropp hittades aldrig och Durst har inte ställts inför rätta för hennes försvinnande. Durst har tidigare friats för mord på sin granne Morris Black, som han hävdade att han dödade i självförsvar under ett slagsmål, men fälldes för att ha undanröjt bevis efter att ha styckat kroppen. 

Juryn överlade i tre dagar innan man kunde enas om att finna Durst skyldig till mordet på Susan Berman. Durst, som inte var i rättssalen när juryns beslut lästes upp, riskerar nu att få tillbringa resten av sitt liv i fängelse.

Susan Berman mördades år 2000.
Foto: GERARDO SOMOZA / POLARIS IMAGES

”Vad i helvete har jag gjort? Dödat dem alla så klart”

Fallet Robert Durst blev uppmärksammat på bred front i och med HBO-dokumentären ”The Jinx” 2015 där miljardären förefaller erkänna att han är en mördare.

– Vad i helvete har jag gjort? Dödat dem alla så klart, säger Durst när han tror att mikrofonen är avstängd.

Durst hävdar att hans ord i dokumentären har feltolkats.

”En förmån hans offer och deras familjer inte hade”

Durst har under rättegången sagt att han inte mördade varken sin fru eller Susan Berman, men också att han skulle ljuga om han verkligen hade gjort det.

Försvarsadvokaten har åberopat att Durst är gammal och sjuk.

– Han fick leva länge nog att bli gammal. Kathie fick inte ens bli 30. Hans nära vän Susan Berman mördades på ett fruktansvärt sätt, Morris Black styckades efter att ha mördats. Det har varit en förmån för Durst att få leva till 78 års ålder och ha de hälsoproblem han har, en förmån hans offer och deras familjer inte haft, säger åklagaren John Lewin.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.