Polisen fick larmet om händelsen strax efter klockan 14. Foto: Anna-Lena Mattsson
Polisen fick larmet om händelsen strax efter klockan 14. Foto: Anna-Lena Mattsson

20-tal trängde sig in på DN

Publicerad
Uppdaterad
Ungefär 25 aktivister demonstrerade vid Dagens Nyheters redaktion på onsdagseftermiddagen.
Polis kallades till platsen.
- De har trängt sig in i byggnaden, säger Stefan Färdigs vid Stockholmspolisen.
Polisen fick larmet om händelsen strax efter klockan 14.
– Ungefär 25 aktivister har tagit sig igenom spärren på Dagens Nyheters redaktion, säger Stefan Färdigs, länsvakthavande på Stockholmspolisen.

Trängt sig in

Två polispatruller skickades till platsen, och fler var på väg.
Demonstranterna hade tagit sig in till Dagens Nyheters redaktion och där satt sig på golvet.
Enligt Expressen.se:s utsände var det vid 14.30-tiden lugnt på platsen. Demonstrationen handlar om Dagens Nyheters rapportering om Kurdistan.
– Bryt tystnaden om kriget i Kurdistan. Det här är en fredlig demonstration, säger Ferit Sincar, en av aktivisterna.
Dagens Nyheters chefredaktör Gunilla Herlitz vill inte beskriva situationen som hotfull.
- De trängde sig in olovligen och naturligtvis får den här händelsen oss att se över säkerheten ytterligare. Exakt hur vill jag inte gå in på, säger hon.
Enligt polisen kan demonstranterna ha gjort sig skyldiga till olaga intrång och olaga demonstration.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag