Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

20-tal kastade stora stenar mot polisen

Vid 00.22 natten till onsdagen larmades polisen om ett inbrott vid en restaurang i Rinkeby.

Polisen utsattes för stenkastning vid en utryckning natten till onsdagen.

Ett 20-tal personer ska ha kastat stora stenar mot patrullen – en anmälan om våldsamt upplopp har skrivits.

– Vi grep en person, en man i 20-årsåldern, misstänkt för försök till grov misshandel.

Vid 00.22 natten till onsdagen larmades polisen om ett inbrott och skadegörelse vid en restaurang i Rinkeby norr om Stockholm. När de kom fram möttes de av ett 20-tal personer som kastade stenar – enligt polisen stora sådana – mot patrullen.

Stenarna ska ha träffat polisbilen som fick kraftiga plåtskador. Ingen av poliserna som utsattes för stenkastningen ska däremot ha skadats.

– Vi fick ett larm om vad man trodde var ett inbrott i en lokal. Vi åkte dit och möttes av stenkastning, säger Mats Eriksson, kommunikatör vid Stockholmspolisen.

I samband med händelsen, som polisen rubricerar som försök till grov misshandel, kunde en person gripas.

– Vi grep en person, en man i 20-årsåldern, misstänkt för försök till grov misshandel. Han släpptes i natt, men misstankarna kvarstår.

Kastades brinnande föremål mot polis i Vårberg

Hur gripandet gick till kan polisen inte gå in på.

Polisen har upprättat en anmälan om våldsamt upplopp och försök till grov misshandel för hela händelsen.

I år har flera fall av våld mot poliser – och räddningstjänst och ambulanspersonal – rapporterats i landet. I maj attackerades räddningstjänst med stenar under en utryckning i Rinkeby centrum.

För drygt en vecka sen kastades brinnande föremål, misstänkta molotovcocktails, och stenar mot polisen i Vårberg i södra Stockholm.