20-åringens varning efter utekvällen med vännen

Lia Anne är tacksam att ordningsvakten hade koll på henne under natten.
Foto: Facebook
Lia Anne, 20, vill uppmana andra att aldrig gå hem själva om de är onyktra.
Foto: Facebook

20-åriga Lia Anne, som endast framträder med sitt förnamn, blev så full att hon inte kunde ta sig hem själv ordentligt.  

När en kvinna erbjöd henne hjälp anade ordningsvakten oråd – och kom till undsättning.

Nu vill Lia Anne varna andra.

”Det är skrämmande att tänka på vad som kunde ha hänt” skriver hon på Facebook. 

Lia Anne, 20, som endast framträder med sitt förnamn, från Cambridgeshire i Storbritannien, var tillsammans med sin kusin på en klubb i staden på lördagsnatten den 6 april. 

Sent på kvällen var Lia Anne så onykter att hon behövde ta sig ut från stället. Hon hade tappat bort sin kusin men fick hjälp ut av sin kusins vän och en ordningsvakt. 

Väl ute erbjöd sig en kvinna att hjälpa henne hem, så kusinens vän kunde gå tillbaka in igen. 

– Det var en kvinna som hjälpte hemlösa som sa att hon kunde ta mig hem så min kusins kompis lämnade mig där, berättar Lia Anne för Cambridgeshire Live.

Först gick kvinnan med Lia Anne till en närliggande kiosk och köpte pommes frites till henne, sedan ska hon ha tagit med henne till en bil. Väl vid bilen började Lia Anne känna stort obehag, berättar hon. 

– Kvinnan tog mig till sin bil och i den satt tre män i baksätet. När jag kom till bilen frös jag till. Jag var full, men samtidigt medveten om vad som hände omkring mig, säger hon till tidningen.

Lia Anne, 20, vill uppmana andra att aldrig gå hem själva om de är onyktra.
Foto: Facebook

Jo övervakade allt

Men vad Lia Anne inte visste då var att ordningsvakten som hjälpt henne ut hade bestämt sig för att hålla ett öga på kvinnan som erbjöd 20-åringen hjälp. Ordningsvakten, som heter Jo, säger att hon till en början inte visste om Lia Anne kände kvinnan eller inte. Men efter att de gått och köpt pommes frites började hon bli orolig. 

– Jag började tro att någonting var fel. När jag såg dem komma ut från kiosken och hon (kvinnan reds. anm.) försökte få in Lia Anne i bilen såg jag tre män, och hur registreringsskylten var trasig, men jag lyckades få ner uppgifterna på skylten, säger Jo till Cambridge Live.

Jo bad dörrvakten kontakta polisen, som sa att de inte kunde göra någonting eftersom ingenting hänt.

Lia Anne, som nu stod fastfryst vid bilen, vägrade sätta sig i den. Då kom Joe och dörrvakten till undsättning i vad de båda upplevde som en obehaglig situation. 

– Vi sa till Lia att hennes kusin letade efter henne och var riktigt orolig. Kvinnan försökte då också få följa med in men vi nekade henne, säger Jo.

Har döttrar i samma ålder

Jo tog med sig både Lia Anne och hennes kusin som var kvar på klubben till ett rum för att prata allvar med dem, för att få dem att förstå allvaret i situationen. 

– Jag är tacksam att det var jag som blev kallad till dörren till henne, för Gud vet vad som hänt om hon bara gått helt själv. 

Ordningsvakten säger att hon tyckte att det ringde varningsklockor om situationen eftersom bilens fönster hade tonade rutor och en tvivelaktig registreringsskylt vilket fick henne att tänka på svarttaxis, som hon anser är osäkra.

– Jag hoppas att om mina döttrar, som är runt samma ålder, råkade i trubbel skulle någon se efter dem också, säger Jo.

Efter samtalet fick båda tjejerna gå ut genom bakdörren så att de inte skulle riskera att springa på kvinnan, och Jo såg till att de satte sig i en riktig taxi för att ta sig hem, skriver Cambridgeshire Live.  

Foto: Facebook

Vill varna andra

Efter händelsen skrev Lia Anne ett Facebookinlägg där hon berättar om natten och hur obehagligt hon tycker att det hela är nu i efterhand. Hon är tacksam över att dörrvakterna hade koll på var hon befann sig och förstod att det inte var några hon kände i bilen. 

”Det är skrämmande att tänka på vad som kunde ha hänt om Edwards (barens reds. anm. personal inte såg på när jag var på andra sidan gatan.” skriver hon i inlägget. Hon avslutar med en uppmaning till alla: 

”Snälla tjejer och killar var försiktiga när ni är ute och dricker. Var aldrig ensamma och lämna aldrig era drinkar obevakade!”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.