Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

20-åringen misstänks ha eldat vid bostad där Tove vistades

De mordmisstänkta kvinnorna nekar till mord men erkänner att de flyttat Toves kropp.
Tove, 21, försvann efter en utekväll i oktober i fjol och hittades död i en skog 17 dagar senare.
Foto: PRIVAT

Den 20-åriga kvinna som misstänks för mordet på Tove i Vetlanda misstänks också för att ha eldat utanför en bostad där Tove tidigare vistades, enligt P4 Jönköping

Kvinnan misstänks också ha tänt eld på dörren till en expojkväns bostad.

Händelserna inträffade före mordet och rubriceras som skadegörelse. 

Det var förra veckan som nya misstankar riktades mot den 20-åriga kvinnan som tillsammans med en 18-årig kvinna misstänks för inblandning i mordet på 21-åriga Tove i Vetlanda. Det handlar om två fall av skadegörelse som inträffade före mordet. 

I det ena fallet har den 20-åriga kvinnan tänt eld på dörren till sin expojkväns bostad, enligt misstankarna. I det andra fallet misstänks hon ha tänt eld utanför ytterdörren till en bostad i Vetlanda där Tove tidigare vistades, enligt uppgifter till P4 Jönköping. 

Händelsen utspelade sig mellan den 4 och 5 februari förra året och elden slocknade av sig själv. 

Ingen person kom till skada och polisanmälan lades först ned, men har nu återupptagits.

Erkänner att de flyttat på kroppen

Åklagaren Adam Rullman vill inte kommentera brottet eller om han kommer väcka åtal för det.

Tove, 21, var försvunnen i 17 dagar innan hon hittades död. Polisen hittade henne i en tät granskog en mil sydost om Vetlanda. Hon försvann natten mot söndag den 16 oktober efter en utekväll där hon hade varit på en nattklubb i Vetlanda.

Enligt åklagarens uppfattning har de misstänkta kvinnorna mördat Tove i samförstånd. Kvinnorna förnekar mord, men den 20-åringen har erkänt att hon misshandlat Tove och gjort sig av med kroppen. Den 18-åriga kvinnan har också erkänt att hon flyttat kroppen och uppgett att hon känt sig tvingad till det. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.