Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

20-årig man häktad misstänkt för mordet i Piteå

Den 45-årige mannen hittades död i sin bil utanför LF Arena i Piteå i fredags förra veckan. En 20-årig man har nu häktats misstänkt för mord.
Foto: PETER SKAUGVOLD / BILDBYRÅN

Den 20-årige man som misstänks för mordet på en man i Piteå har häktats misstänkt för mord, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten. 

Mannen nekar till mord men erkänner grov misshandel och vållande till annans död.

Den 45-årige mannen dök aldrig upp på sitt jobb på fredags och kollegorna blev då allvarliga. Det blev även hans anhöriga som då anmälde mannen försvunnen.

Samma kväll hittades 45-åringen död i sin bil utanför LF Arena i Piteå. Polisen inledde direkt en förundersökning om mord och ett stort område kring bilen spärrades av.


LÄS MER: Stor polisinsats – en man anhållen för mord 


20-årig man häktad för mordet i Piteå

En 20-årig man kunde snabbt gripas och på måndagen häktades han på sannolika skäl misstänkt för mord. Mannen nekar till den brottsrubriceringen men erkänner grov misshandel samt vållande till annans död, rapporterar SVT Nyheter Norrbotten.

Mannen ska nu genomgå en mindre psykundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.