Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

20-åring rymde – åtalas för mordet på Joakim, 45

Joakim Forsberg, 45, dödades.
Foto: PRIVAT
En man åtalas nu misstänkt för mord.
Foto: Katrin Krantz

Den 20-årige mannen som rymt från rättspsyk åtalas nu för mordet på flerbarnspappan Joakim Forsberg, 45.

20-åringen gick till attack vid en bankomat i Rissne två dagar efter nyårsafton.

– Personen har erkänt att han har huggit målsäganden med kniv och det finns teknisk bevisning som binder honom till mordet och de andra gärningarna, säger kammaråklagare Maria Hävermark.

Den 2 januari 2021 var Joakim Forsberg, 45, ute och åt med sin flickvän i stockholmsförorten Rissne.

Han gick för att ta ut pengar, men kom inte tillbaka. Då såg flickvännen Faouzia Rachdi hur han låg skadad på marken vid bankomaten. 

– Jag blev helt galen när jag såg honom på marken och de försökte rädda honom. Jag skrek och grät. Och polisen tog med mig till sjukhuset, har hon tidigare berättat för Expressen.

Polisen gick ut med en övervakningsbild som visade en man i luva och blå jacka. Kort därefter greps en misstänkt: En man som då var 19-år, och som rymt från rättspsyk, där han avtjänade ett straff för mordet på 17-årige Mahmoud Alizade på Enskede gårds gymnasium 2017. 

Han rymde under en promenad med personal från den rättspsykiatriska avdelningen Helix.

Nu åtalas han för att ha mördat Joakim Forsberg med flera knivhugg. Han åtalas också för grovt rån.

Åtalas för flera händelser

Dessutom åtalas mannen misstänkt för rån vid samma bankomat 27 december 2020 och försök till rån vid en bankomat på Vasagatan i Sundbyberg den 4 januari 2021.

Mannen hotade med kniv mot halsen på de målsägande, och skadade även en av dem, enligt stämningsansökan.

Enligt åklagare Maria Hävermark finns teknisk bevisning som binder honom vid mordet och de andra gärningarna. Expressen har tidigare rapporterat om hur 20-åringen utreddes misstänkt för andra attacker under sin tid på flykt från rättspsyk, och hur han erkänt att det var han som knivhögg Joakim Forsberg.

– Han erkänner att han har huggit målsäganden och han vill framföra sin ursäkt till familjen. Han förnekar mord. Det har inte varit hans avsikt att döda eller skada målsäganden, har advokaten Martin Persson sagt.

Se mer:

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.