Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

20-årig kvinna häktad – efter razzia i Sundsvall

Foto: Gobiten.se / Picasa
Foto: MATS ANDERSSON/TT / TT NYHETSBYRÅN

Fyra personer har häktats efter polisens razzia i Sundsvall i veckan. 

En av dem är en 19-årig kvinna som har häktats på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. 

I torsdags genomförde polisen i Sundsvall en razzia där vapen, narkotika och misstänkta termosbomber beslagtogs – enligt åklagaren förhindrades ett mord. 

Under söndagen begärs de sju som greps i razzian häktade. Den yngsta av de misstänkta är född 2005, och ingen är äldre än 23 år.  Bland de häktade är en ung kvinna, 19 år, två män med utländskt medborgarskap och en 22-åring bosatt i Växjö. Det rapporterar Sundsvalls tidning

Kvinnan häktades under förmiddagen och är på sannolika skäl misstänkt för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott på en adress i Sundsvall.

Fem åtalspunkter

Misstankarna mot de övriga anhållna rör förberedelse till mord, grovt vapenbrott, grovt narkotikabrott och förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor. 

Totalt har nu fyra personer – en kvinna och tre män – häktats misstänkta för brott. 

– Jag och polisen i Sundsvall är lättade och mycket nöjda, vi har genom den här framgångsrika insatsen kunnat förhindra att flera grova våldsbrott skett. Bland annat ett mord och ett antal sprängningar, sa åklagaren Karin Everitt till Expressen efter polisens tillslag.

Polisen nämner inte om tillslaget var kopplat till våldsvågen i Stockholm, som enligt uppgifter till Expressen briserat efter att en konflikt bröt ut om narkotikahandeln i Sundsvall. 

Under torsdagen greps också flera personer i Stockholm, i Solna och i Sollentuna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.