Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

20 000 marschaller för fattiga ungdomar

Foto: Privat

Här lyser nästan 20 000 marschaller på Gärdet i Stockholm.

Den första marschallen tände Måns Zelmerlöw.

Målet är att samla in 2 miljoner kronor genom att tända marchallerna.

I Stockholm manifesterade mängder av personer under onsdagskvällen genom att tända nästan 20 000 marschaller - till förmån för Star for Life och fattiga ungdomar i Sydafrika.

Måns Zelmerlöw som är ambassadör för organisationen tände den första marschallen under onsdagskvällen och när man lyckats tända de nästan 20 000 marschallerna var det en mäktig syn.

Jag står just mitt i stjärnan. Folk vandrar hit och jag har stått här i nästan en halvtimme. Det är mäktigt. Om du tänker dig en lägereld, här är det nästan 20 000 marschaller. Vi lyckades inte riktigt tända alla, men nästan, säger initiativtagaren Salka Börjeson Eynon.

Målet med manifestationen var att dra in 2 miljoner kronor.

- Det är viktigt för mig att allt går till Star for life. Varje marschall kostade 100 kronor att tända, nu lyckades vi inte riktigt tända alla. Men det går att ge bidrag även i efterhand, säger Salka Börjeson Eynon.

Redan för tio år sedan anordnade Börjesson en liknande ljusmanifestation i Leksand. Då gick de insamlade pengar till offren före den stora jordbävningen samma år i Pakistan.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!