Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

2 000 söker asyl i Sverige varje dag

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Omkring 1500 personer har dagligen sökt asyl i Sverige de senaste dagarna.

Men nu kommer Migrationsverket med en ny siffra.

- Den verkliga siffran är närmare 2000 per dag. Vi hinner inte registrera alla, säger Fredrik Bengtsson, presschef på Migrationsverket till Aftonbladet.

Tidigare har man pratat om att 1500 personer dagligen söker asyl i Sverige. Men den verkliga siffran är högre än så, enligt Fredrik Bengtsson.

- Till det ska det läggas ytterligare ett par hundra som vi inte hinner registrera. Om du lägger till ett visst mörkertal skulle jag säga at den korrekta siffran är nu närmre 2000 per dag, säger han till Aftonbladet.

Den siffran gör att man inom den närmsta tiden kommer att behöva använda de så kallade evakueringsboenden.

- Det handlar i första hand om gymnastiksalar som är tänkta att användas när någonting har hänt i en kommun, typ en större brand, säger Fredrik Bengtsson till Aftonbladet.

Tidigare i veckan har Migrationsverkets generaldirektör sagt till Expressen att man planerar för att ta emot ytterligare 100 000 asylsökande de närmaste tre månaderna.

– Det är en planeringsförutsättning, bekräftar generaldirektören Anders Danielsson.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.