Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19-åringen trodde hon hade mens – var cancer

Här är fem personer som drabbats av väldigt ovanliga sjukdomar
19-åriga Megan Burgeen förlorade mycket blod under de kraftiga blödningarna. Foto: CATERS NEWS
Efter fyra månaders cellgiftsbehandling kunde cancertumören opereras bort.Foto: CATERS NEWS
Foto: JAMES SPEAKMAN / CATERS NEWS

Hon trodde att hon hade en kraftig mensperiod, men rejäla och klumpiga blödningar. 

Det visade sig att det var livmoderhalscancer. 

Nu berättar Megan Burgeen, 19, om det omtumlande beskedet. 

I september förra året började 19-åriga Megan Burgeen från Blackpool i Storbritannien drabbas magsmärtor och oregelbundna blödningar. Hon besökte läkare för besvären men de avfärdade hennes oro i tron om att blödningarna berodde på hormoner, skriver The Sun. 

19-åriga Megan Burgeen förlorade mycket blod under de kraftiga blödningarna.Foto: CATERS NEWS

Men under en kraftig blödning kom det ut stora klumpar som gjorde Megan orolig att det handlade om någonting mer allvarligt. Hon tog bild på klumparna och gick tillbaka till sin läkare. Och det skulle visa sig att hon hade rätt. 

– Det var nästan som att jag födde ut den, den var så stor, säger Megan till The Sun. 

Läkarna tog genast tester och i april fick Megan beskedet att hon drabbats av en ovanlig form av livmoderhalscancer, embryonalt rhabdomyosarkom, elakartade tumörer i livmodern.

Senare fick hon veta att de klumpar hon hade i blodet som hon trodde var mens i själva verket var delar av cancertumörer som fallit bort. 

Blev lättad av diagnosen

Att få diagnosen beskriver Megan nästan var en lättnad. Även om hon självklart var rädd för vad den innebar var det skönt att få ett svar på varför hon drabbats av blödningar så kraftiga att hennes liv nästintill kretsade kring dem och som fått henne sluta göra mycket hon tycker om, som att dansa. 

– Jag blev konstig nog lättad när jag fick diagnosen eftersom jag hade velat bli bättre så länge - när jag äntligen fick en diagnos var det som att jag inte behövde oroa mig för att inte bli lyssnad på längre, säger hon till The Sun. 

Efter fyra månaders cellgiftsbehandling kunde cancertumören opereras bort. Foto: CATERS NEWS

Är cancerfri

De senaste månaderna har Megan genomgått tuffa cellgiftsbehandlingar för att sedan kunna få tumören och livmodern bortopererad. Som störst var tumören 12 centimeter stor. I dag är Megan fri från cancern.

– I början var jag upprörd över att jag tappade håret och att jag inte skulle kunna bära barn. Men i slutändan fokuserade jag på det positiva och det faktum att jag nu faktiskt kan leva och se mitt hår växa tillbaka, och jag kan få barn genom surrogatmödraskap, säger hon till The Sun.

Megan har fryst ner 16 av sina ägg om hon skulle vilja försöka få barn med hjälp av äggen i framtiden.