Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

19-åringen bor i ett medeltida slott – visar de otroliga bilderna inifrån

Följ senaste nytt i Expressen TV
Ludovica Sannazzaro är 19 år gammal.
Foto: Tiktok

Hon är 19 år gammal men bor på ett slott som funnits i familjens ägo i 28 generationer.

Nu väljer Ludovica Sannazzaro att berätta om livet på slottet och visa bilder inifrån den gigantiska bostaden.

Ludovica Sannazzaro, 19, har blivit omtalat på Tiktok efter att hon börjat dela med sig av sitt liv. Eller kanske framför allt huset hon bor i. Familjen bor nämligen i ett slott, beläget i Piemonte i nordvästra Italien, som har funnits familjen i 28 generationer.

Ludovica Sannazzaro har vuxit upp i den ovanliga boendemiljön.

– När jag var ung brukade jag titta på Disneyfilmer med prinsessor, och jag kunde låtsas att jag var dem när jag sprang runt på slottet eller dansade i balrummet, säger Ludovica Sannazzaro till Insider.

Slottet i fråga.
Foto: Count Giuseppe Sannazzaro

För Ludovica Sannazzaro är det egentligen inget speciellt att bo i just ett slott, det är bara ett boende som vilket annat, menar hon.

– I början förstod jag inte ens att jag bodde på ett ställe som det gör. Jag uppfostrades här, och jag växte upp här, så ibland glömmer jag bort vilket otroligt ställe det här är för det är ju bara mitt hus, säger Ludovica Sannazzaro till Insider.

Slottet uppgår till 107 639 kvadratmeter, sedan tillkommer en tomt på 269 097 kvadrameter. Slottet består därutöver av 45 rum, 15 sovrum och historiska arkiv från så långt tillbaka som år 1163. Slottet har även en komplett kyrka, hemliga rum och gångar samt en fängelsehåla.

Här kan man dansa.
Foto: Count Giuseppe Sannazzaro
Ett av sovrummen.
Foto: Count Giuseppe Sannazzaro
Det finns totalt 15 sovrum.
Foto: Count Giuseppe Sannazzaro

Nackdelar med att på i ett slott

Under pandemin startade Ludovica Sannazzaro upp Tiktok-kontot ”The castle diary” där hon delar med sig av livet på slottet.

Ludovica Sannazzaro har blivit omtalad på Tiktok på grund av bilderna inifrån slottet.
Foto: Tiktok

Men det finns många förutfattade meningar om hur livet på slottet kan te sig. 

I ett av sina videoklipp visar Ludovica Sannazzaro upp det kanske vanligaste missförståndet:

Nej, de har inga betjänter.
Foto: Tiktok

Det är inte nödvändigtvis en lyxig tillvaro, utan livet är lite som för de flesta andra.

Ludovica Sannazzaro framför sin dator.
Foto: Tiktok

– Ibland förstår inte människor att det är möjligt för familjer att bo på ett ställe som det här. Så när jag startade kontot sa folk typ ”åh, coolt! Du har butlers och betjänter och människor som serverar dig. Jag bara: ”nej, faktiskt inte”.

Vilka nackdelar finns det då med att bo i ett slott?

Enligt Ludovica Sannazzaro kan wifi-signalen vara svag på sina håll, det kan bli väldigt kallt och tappar man bort sin mobiltelefon kan det vara marigt att hitta den igen.

– När vi tappart bort något är det väldigt svårt för oss att hitta det igen. Det är svårt att veta var man har varandra, så när vi vill hitta varandra får vi lägga mycket tid på att bara gå runt.

Tar tre dagar att klippa gräset

Slottet kräver också sin lilla omvårdnad.

Familjen gör det mesta själva men har en slags vaktmästare som hjälper till med trädgården ibland. Enligt Ludovica Sannazzaros föräldrar kan det ta två-tre dagar att klippa gräset runt slottet. Och det kan ta en hel dag att städa i ett av slottets torn.

Genom att starta sitt Tiktok-konto har Ludovica Sannazzaro kommit att uppskatta familjens hem på ett annat sätt än tidigare. Hon har dessutom upptäckt slottet mer.

– Fram till förra året insåg jag inte ens hur cool och viktig vår familjs historia är. Och det är också en anledning till att jag bestämde mig för att starta Tiktok-kontot. Jag var nyfiken på var vi bor, och det här kontot hjälpte mig, säger Ludovica Sannazzaro till Insider och fortsätter:

– Varje dag blir jag lite mer nyfiken och jag upptäcker det här stället med helt andra ögon.

Se även: Följ med spökjägarna in i de svenska ödehusen

Se bilderna inifrån ödehusen

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.