Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

19-åring gripen för terrorplaner i Tyskland

Foto: GOOGLE MAPS
Arkivbild. Specialstyrkor i Tyskland ska ha slagit till mot en 19-årig man på tisdagsmorgonen. Mannen ska ha gripits i staden Schwerin, öster om Hamburg.
Foto: FILIP SINGER / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

En 19-årig man har gripits misstänkt för planerande av terrorbrott i Tyskland, skriver Focus.

Han anklagas för att ha förberett en bombattack med avsikt att döda så många som möjligt, uppger tyska åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Specialstyrkor i Tyskland ska ha slagit till mot en 19-årig man på tisdagsmorgonen. Mannen ska ha gripits i staden Schwerin, öster om Hamburg.

Mannen, som är hemmahörande i Syrien, misstänks för att ha förberett ett terrorbrott med islamistiskt motiv, enligt Focus.

Enligt nationell åklagare anklagas 19-åringen för förberedelser av ett allvarligt brott, efter att ha genomfört en husrannsakan hon mannen.

Misstänkt för terrorförberedelser i Tyskland

Fynden pekar på att han ska ha samlat komponenter och kemikalier nödvändiga för att skapa en bomb inför en "konkret" attack, skriver Bild. 

Planerna på att genomföra en attack med "högexplosiva ämnen" ska ha påbörjats i juli.

Vad som ska ha varit målet för attacken är i nuläget oklart. 

Det finns initialt inga indikationer på att den misstänkte tillhör någon terrororganisation, uppger den tyska åklagarmyndigheten i pressmeddelandet.

De skriver vidare att mer information kommer att lämnas vid en pressträff under dagen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.