Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Buss kraschade av vägen – 18 döda

18 människor dog och 32 skadades när dubbeldäckarbussen körde av vägen i nordöstra Thailand.

Föraren av dubbeldäckarbuss förlorade kontrollen över fordonet i en kurva och körde av vägen i 80 km/h i Korat i nordöstra Thailand.

18 människor dog och ytterligare 32 skadades i olyckan, skriver Bangkok Post. 

– Bussen slets i två delar, säger en av dem som deltog i räddningsarbetet, enligt nyhetsbyrån AFP.

Enligt UD finns det i nuläget inga uppgifter om att några svenskar var inblandade i dödsolyckan.


Dubbeldäckarbussen med omkring 50 passagerare ombord var på väg till Sakon Nakhon i nordöstra Thailand efter en utflykt när olyckan inträffade på onsdagskvällen.

Chauffören förlorade kontrollen över bussen i kurva i en nerförsbacke och körde av vägen. Bussen kraschade in i flera träd och skjul som stod längs vägen och var nära att dessutom frontalkrocka med en långtradare.

18 döda i busskraschen i Thailand

15 personer dog på  plats och tre personer avled senare på sjukhus av sina skador. Ytterligare 32 personer skadades i olyckan, skriver Bangkok Post.

Ett stort räddningspådrag skickades till platsen och de döda och skadade fördes till flera olika sjukhus i närområdet. Tillståndet för tio av de skadade uppges vara kritiskt.

– Bussen slets i två delar, säger en av dem som deltog i räddningsarbetet enligt AFP.

Enligt UD:s presstjänst finns det i nuläget inga uppgifter om att några svenskar var inblandade i bussolyckan.

Fel på olycksbussens bromssystem

Enligt Wichian Jantaranothai, guvernör i Korat, så ska det ha varit fel på bromssystemet och passagerarna ska känt hur det luktade bränt kort innan busskraschen inträffade.

En av passagerarna, Somjit Jampasee, har berättat för polisen att bussen började vingla på vägen och hur flera andra passagerare då började skrika i panik, skriver Bangkok Post. 

Vägarna i Thailand tillhör de mest olycksdrabbade i världen och omkring 24 000 personer dör varje år i trafikolyckor, enligt WHO. 

Så sent som i november förra året omkom 13 personer, hemmahörande i Burma, när skåpbilen de färdades i kolliderade med en lastbil centrala Thailand.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.