Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18 döda i bombdåd i Kabul – IS har tagit på sig ansvaret

Skedde på ett utbildningscenter i Kabul.
Foto: MARIAM ZUHAIB / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARIAM ZUHAIB / AP TT NYHETSBYRÅN
Foto: MARIAM ZUHAIB / AP TT NYHETSBYRÅN

18 personer har dött efter ett självmordsattentat vid ett utbildningscenter i Kabul, Afghanistan.

Reuters rapporterar att IS har tagit på sig dådet.

57 personer har skadats – enligt källor till AFP är samtliga offer studenter.

Bombdådet skedde på den sena lördagseftermiddagen i Afghanistans huvudstad Kabul, i närheten av ett utbildningscenter i stadens västra delar.

18 personer har dött och 57 personer har skadats. Till AFP säger ett vittne, som var vid utbildningscentret och vars kusin skadades:

– Damm och rök var överallt omkring mig. Alla som dödades och skadades var studenter som var på väg in i centret.

Nio döda i bombdåd tidigare på lördagen

Enligt Reuters har IS tagit ansvar för dådet. I ett uttalande har de skrivit att en självmordsbombare haft på sig ett bombbälte som detonerat i närheten av en folksamling. Huruvida det faktiskt stämmer är outrett.

– En självmordsbombare ville gå in i utbildningscentret, men han identifierades av centrets vakter varefter han detonerade sina sprängmedel i en gränd, säger Tareq Arian, talesperson för inrikesdepartementet i Afghanistan, enligt AFP. 

Bara några timmar tidigare hade en vägbomb detonerat öster om Kabul. Nio civila dödades. Fyra poliser skadades också i dådet. Landets myndigheter har klandrat talibanerna för attacken.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.