18 danskar har flyttat hit för att komma undan myndigheterna

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Toalettjuven

Ole Schmid Jensen 39 år, tidigare vicepresident i Bandidos. Schmid Jensen är sedan oktober 2002 folkbokförd i Sverige på Örnakullevägen i Skånes Fagerhult. En dansk man står som ägare till huset. Det är rymligt och har en swimmingpool. Kronofogden har inte lyckats få kontakt med Ole Schmid för att driva in en skuld på 2 355 kronor. Ole Schmid har två smeknamn.  Han kallas både Fröen (grodan) och Ole wc. Det senare tillnamnet fick han 1997 då han blev stoppad för stöld av dansk polis.  På trailern han körde fanns bland annat en wc-stol. Ole Schmid Jensen dömdes till fyra månaders fängelse och fick på kuppen ett nytt smeknamn. Han äger en VW Golf från 1995 och en ny Harley-Davidson.

Utsatt för attentat

Jesper Ketil Röboe Möller 32 år, medlem i Bandidos sedan fem år.  Skriven sedan oktober 2001 på Vallgatan i Landskrona, där fogden misslyckats att få tag på honom. Möller är skyldig svenska staten skatter och avgifter på 2 600 kronor. Han äger en svenskregistrerad Harley-Davidson. Möller var med i ett omskrivet och blodigt attentat på Kastrups flygplats. Han satt i den bil som blev beskjuten av medlemmar ur Hells Angels. Föraren dog. Attentatet räknas som startskottet för det nordiska mc-kriget. Jesper Möller dömdes i mitten av 90-talet för narkotikahandel.

Utan familj

René Larsen 35 år, medlem i Hells Angels sedan 1997. Larsen flyttade till Sverige så sent som i maj 2003. Han skrev sig på Mölledalsgatan i Malmö. Det anses vara ett barnvänligt område. René Larsen har varken fru eller barn.

Värden saknas

Peter Zillo Lorentsen 30 år, Hells Angels. Sedan mars 2002 är Lorentsen inneboende hos en man i Helsingborg. Det är bara det att "hyresvärden" själv lämnade lägenheten i juni förra året. Zillo är känd hos svenska myndigheter endast som registrerad ägare till en Harley-Davidson.

Köpte sommarstuga

Amir Nico Hussain 34 år, medlem i Hells Angels.  Hussain blev folkbokförd i Sverige hösten 2002 när han köpte en sommarstuga nära Höör för 235 000 kronor. När han skrev sig i Sverige förklarade Hussain för den lokala skattemyndigheten att han tänkte bo i huset året runt. De tidigare ägarna till huset säger att stugan inte är lämplig att bo i på vintern. Hussains hustru och barn har valt att stanna kvar i Danmark. Hussain har en motorcykel av märket Buell från 1997.

Smugglande affärsman

Leo Siljeböl 41 år, medlem i Hells Angels sedan det nordiska mc-kriget. Från april 2002 har Siljeböl adress på Nydalavägen i Malmö. Samma adress gäller för Lars Sören Andersen. Siljeböl är direktör för HC möbler på Österbro i Köpenhamn. Senast i januari i år blev han dömd till ett års fängelse för smuggling av 20 400 flaskor vodka.

Smet från notan

Jan Grönbech Nielsen 39 år, medlem av Hells Angels sedan 1998.  Grönbeck Nielsen är skriven på en c/o-adress på Aschebergsgatan i Göteborg. De svenska myndigheterna hade lätt att hitta adressen, men har haft svårare att hitta Grönbech Nielsen. Han drog på sig 17 000 kronor i skulder hos kronofogden efter obetalda trafikförsäkringar. Fogden misslyckades med att hämta pengarna. Skulden blev betald först sedan Grönbech Nielsen själv sökt upp kronofogden.

Dålig betalare

Tom Experance Hansen 34 år, Bandidos.  Skrev sig på Kungsleden i Åstorp sommaren 2002. Han är registrerad som ogift och hyr rum hos ett danskt par. Experance Hansen, som varken har bil eller motorcykel, har skulder till svenska staten på 1 740 kronor. Kronofogden har ännu inte fått kontakt med honom för att driva in skulden.

Utvandrad svensk

Mattias Forsman 34 år, medlem i Bandidos Danmark. Har en gång flyttat från Sverige till Danmark där han blev medlem i en Bandidosklubb. I maj 2001 skrev han sig åter i Sverige, i Enskede i Stockholm. Mattias Forsman är registrerad som ägare till en Harley-Davidson från 1994, men har ännu inte deklarerat för inkomst i Sverige.

Kör Cabriolet

Bjarne Munk 45 år, Bandidos. Precis som Tom Tinndahn är Munk en sällan sedd besökare i huset i Våxtorp. Munk har varit klubbmedlem sedan i början av 80-talet och skaffat sig en position långt upp i Bandidostoppen. Han har varit president i Bandidos Stenlöse på Själland. Bjarne Munk är folkbokförd i Sverige sedan november 2000. Han har inte deklarerat några inkomster i Sverige men äger ett hus, en Harley-Davidson och en BMW Cabriolet från 2000.

Bor i Klubblokal

Leif Adler Pehrson 42 år, medlem i Hells Angels i mer än 10 år.  Skriven i Sverige sedan januari 2002. Adler Pehrsons officiella adress på Bruksvägen i Åkarp är identisk med Hells Angels klubblokal.  Svensk polis säger att de aldrig sett några spår av de två danskarna i klubblokalen.

Pantsatte sin mc

Henrik Sparre Kristensen 43 år, medlem i Hells Angels sedan 1997. Han är sedan i augusti 2002 skriven på Serenadgatan i Malmö. Lägenheten är en bostadsrätt i ett vanligt bostadsområde. Dörren till Sparre Kristensens lägenhet har tre kraftiga lås. Sparre Kristensen är inte känd av svenska myndigheter. Han har ingen känd svensk inkomst. Förra året belånade han sin svenskregistrerade motorcykel, en Harley-Davidson, för 130 000 kronor hos ett danskt företag Sparre Kristensen är gift men, hustrun flyttade inte med över Öresund.

Ägde Rockerborg

Kim Jensen 42 år, Hells Angels.  Har öknamnen Horn och Frede. Sedan juni 1988 är han inneboende i en oansenlig lägenhet i Malmö. Den modesta adressen påminner inte alls om vad Kim Jensen varit känd för. Jensen har varit president i Hells Angels-south i Snoldelev. Han ägde klubblokalen till dess att den stängdes av den danska regeringen. Ett halvt år senare skrev sig Jensen i Sverige. Han är registrerad ägare till två Harley-Davidson och en elva år gammal Nissan Primera som fått körförbud eftersom Kim Jensen inte besiktigat den.

Besöker sin mor

Tom Tinndahn 38 år, officer i Bandidos. Bror till presidenten. Tom har tillsammans med Bandidoskumpanen Bjarne Munk köpt ett sommarhus i Våxtorp i Halland.  Officiellt har Tom Tinndahn varit folkbokförd i Sverige sedan 1999. Länskriminalen i Halland har noterat att varken Munk eller Tinndahn är flitiga besökare i huset. Det är i stället Toms mor som är den flitigaste gästen. Länskriminalen i Halland säger också att det inte finns några kontakter mellan de danska Bandidos-medlemmarna och deras svenska kolleger. Tom tävlar ibland i Sverige med en av sina motorcyklar. Då presenteras han som förare från Danmark.

FAKTA

Expressen och Ekstra Bladets källor
Bilregistret, Sverige
Fastighetsregistret, Sverige
Folkbokföringsregistret, Sverige
Folkeregisteret, Danmark
Kronofogdemyndigheten, Sverige
Rigspolitiet, Danmark
Rikspolisstyrelsen, Sverige
Skattemyndighetens register över inkomster, Sverige
Diverse domar, Danmark

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.