Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

18-åringen som misstänks för våldtäktsrån känner ingen ånger

Nya uppgifter om skräcknatten i Solna.
Tekniker på plats efter det misstänkta våldtäktsrånet på kyrkogården i Solna.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX
Polisen kunde gripa de två misstänkta männen i närheten av brottsplatsen.Foto: JANNE ÅKESSON / SWEPIX

18-åringen och hans 21-årige vän misstänks ha rånat och våldtagit två pojkar på kyrkogården i Solna – under nästan tio timmar. 

Han visar ingen ånger i samtal med Frivården, nekar till misstankarna och verkar oberörd. 

Han säger sig ha blivit misshandlad i hemmet under sin uppväxt och att han började röka cannabis som tolvåring. 

Under söndagsförmiddagen den 23 augusti hittades två pojkar på Norra begravningsplatsen i Solna efter att ha kallat på hjälp från en förbipasserande. 

De vittnade om hur de utsatts för rån, misshandel och våldtäkten under en nästan tio timmar lång tortyrnatt. 

I närheten kunde polisen gripa de två män, 21 och 18 år, som nu sitter häktade som misstänkta för dådet. 

18-åringen säger att 21-åringen har dåligt inflytande

Frivården har nu genomfört en personutredning av 18-åringen där han inte vill kännas vid något ansvar för den misstänkta brottsligheten. 

Han uppger att den medmisstänkte 21-åringen har ett dåligt inflytande över honom. 

Frivården skriver att ”NN uppfattas inte som ångerfull under samtalet, men förklarar sakligt att han skulle vara ångerfull om han gjort de brott som han står åtalad för. NN förefaller oberörd avseende aktuella brottsmisstankar”. 

Samtidigt säger 18-åringen att han var kraftigt påverkad av narkotika och alkohol under natten på kyrkogården. Han berättar öppenhjärtigt om sitt blandmissbruk, alkohol, cannabis, bensodiazepiner, amfetamin och kokain och säger sig få ihop sin inkomst från kriminalitet. 

Säger sig ha blivit utsatt för våld i hemmet

Under uppväxten säger sig 18-åringen ha blivit utsatt för våld i hemmet och att det första minnet av våldsamheter är från det att han var fem år och han har varit placerad i olika familjehem. 

Enligt 18-åringen började han dricka alkohol och röka cannabis vid tolv års ålder. 

Frivården anser att det saknas förutsättningar för kontraktsvård, eftersom 18-åringen nekar till brottsmisstankarna, och att han inte är aktuell för samhällstjänst eftersom han befinner sig i ett aktivt narkotikamissbruk. 

18-åringen har psykiatriska diagnoser och Frivården rekommenderar att han får genomgå en liten sinnesundersökning, en så kallad paragraf 7-undersökning. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.