Attacken skedde i Motala.
Attacken skedde i Motala.

18-åring död – blev överfallen i park

Publicerad

En 18-årig man hittades svårt skadad i Stadsparken i Motala på måndagseftermiddagen.

Mannen fördes till sjukhus och opererades – men hans liv gick inte att rädda.

– Han avled under kvällen. Vi har gripit en person misstänkt för mord, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid polisen i region Öst.

Det var vid 17.22 på måndagen som polis och ambulans larmades till biblioteket i Motala. Vittnen ska ha sett flera personer rusa från platsen.

Polisen misstänker att det varit ett bråk där den 18-årige mannen blivit skadad efter att ha misshandlats med någon form av tillhygge.

Mannen, som hittades i parken, fördes till Mottala lasarett med livshotande skador och opererades akut. Han fördes sedan vidare till sjukhuset i Linköping.

– Mannen avled under måndagskvällen och vi har underrättat anhöriga, uppger Anneli Johnsson Hammo vid polisen.

Tidningen Corren skriver att 18-åringen överfölls med kniv, och hänvisar till en bulletin från sjukhuset. Enligt den opererades mannen för skador orsakade av kniv.

En man i 20-årsåldern gripen för mord

Polisen vill inte gå på vilken form av tillhygge som användes.

– Vi pratar inte om vad det rör sig om för det är viktigt för förundersökningen. Vad andra säger får stå för dem men hur skadorna har uppstått är en fråga för rättsläkare, inte för polisen eller sjukhuset, säger Thomas Agnevik, presstalesperson vid polisen i region Öst.

En misstänkt gärningsman i 20-årsåldern kunde gripas under måndagskvällen. Mannen ska ha kommit tillbaka till brottsplatsen – efter att offret kördes i väg i ambulans.

Oklar relation mellan dödsoffret och den misstänkte

Polisen konfronterade honom och gjorde även en del beslag.

Mannen togs med till polishuset där han förhördes och anhölls därefter av åklagare som misstänkt för mord.

– Vi hävde avspärrningarna på platsen vid 21.20, sedan har det varit förhör med den misstänkte. Arbetet drar i gång igen på morgonen med fortsatt kriminalteknisk undersökning, förhör med den misstänkte och andra personer, säger Thomas Agnevik.

Han vet inte hur mannen i 20-årsåldern ställer sig till anklagelserna. I nuläget finns inga fler misstänkta i ärendet, och det är oklart om de två männen kände varandra.

Polisen vill ha in uppgifter från allmänheten

Polisen vill gärna ha uppgifter från allmänheten.

– Vi hoppas få in iakttagelser från allmänhet som kan ha sett saker och ting.

Polisen spärrade under lördagskvällen av delar av Stadsparken i Motala för en teknisk undersökning. Ett antal vittnen förhördes på platsen.

Något motiv har inte framkommit.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag