Det var på tisdagskvällen oklart vad som orsakade branden. Foto: Läsarbild
Det var på tisdagskvällen oklart vad som orsakade branden. Foto: Läsarbild

18-årig man död i kraftig husbrand

Publicerad

Ett hus i Hällefors i Örebro län brann kraftigt på tisdagskvällen.

En 18-årig man omkom i branden och sex personer, varav fyra barn, har förts till sjukhus med rökskador.

Strax före klockan åtta på tisdagskvällen bröt en kraftig brand ut i ett hus i Hällefors i Örebro Län.

Polisen bekräftar att en 18-årig man omkom. Sju personer ska ha befunnit sig i villan, där en barnfamilj bodde, enligt polisen.

– De övriga sex har förts till sjukhus med rökskador, säger Anders Wallin, vakthavande befäl vid polisen i Örebro.

"Det är tragiskt"

Det var på tisdagskvällen oklart vad som orsakade branden.

– Det brann mycket redan när brandkåren kom. Det är otäckt, säger en granne.

– Jag såg bara att brandbilen kom och det brann kraftigt. Det gick snabbt. Det är tragiskt, säger en annan granne.

Ingen spridningsrisk

Enligt räddningstjänsten brann huset kraftigt när de kom fram och några av de boende ska ha tvingats hoppa från andra våningen för att undkomma lågorna.

Släckningsarbetet väntas ta hela natten.

– Vi håller på med eftersläckning. Det finns inte längre någon spridningsrisk, säger Heinz Speyehal, insatsledare vid räddningstjänsten.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag