Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åringens sista sms – innan dödskraschen

Så blir vi distraherade av displayskärmar i bilen
Tayla och Sunmara Alexander.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Tayla Alexander.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

Systrarna Tayla och Sunmara Alexander var men om en allvarlig bilolycka.

Båda systrarna omkom och nu visar Taylas sista sms till sin kompis att hon kände på sig att bilresan inte skulle sluta väl, rapporterar sajten Stuff.

Det var i slutet av november som systrarna Tayla och Sunmara Alexander från Nya Zeeland blev skjutsade av en 19-årig man när de frontalkrockade med en annan bil.

Förbipasserande och räddningstjänst hjälptes åt att släcka branden som uppstod och att dra ut ungdomarna ur bilen.

19-åringen som körde bilen överlevde kraschen. 17-åriga Tayla Alexander dog på plats och lillasyster Sunmara fördes till sjukhus med allvarliga brännskador.

På sin 16-årsdag, den 13:onde december, avled även Sunmara på sjukhuset.

”Du, jag kommer dö i kväll”

Den nya zeeländska sajten Stuff skriver att Tayla ska ha uttryckt en oro över bilfärden i ett sms till sin kompis strax innan dödskraschen.

”Du, jag kommer dö i kväll”, ska det ha stått i smset Tayla skickade enligt Stuff.

”Herregud, vad i helvete Tayla”, svarade kompisen.

Kort därefter skickade Tayla ännu ett sms till sin vän:

”Jag har aldrig blivit skjutsad i Port Hills så här snabbt någon gång”. 

Systrarnas pappa, Jason Alexander, bekräftar för Stuff att han har sett smsen som skickades men vill inte säga exakt vad som står i dem.

– Som ni kan förstå var jag väldigt arg till en början. Jag kan förstå att mina tjejer självklart var rädda, men ilska kommer inte att lösa någonting och föraren är fortfarande ett barn själv. Han hade två fina tjejer i bilen och ville visa upp sig, säger Jason Alexander till Stuff och fortsätter:

– Att vara arg eller att blanda in hat i allt detta kommer inte förändra någonting, det kommer inte att göra att Tayla och Sunmara kommer tillbaka.

Elias, 22, dog i våldsam olycka

Elias miste sitt liv i en trafikolycka.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.