Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

17-åring erkänner mordet på Sunniva Ødegård

Sunniva Ødegård blev bara 13 år gammal.

13-åriga Sunniva Ødegård hittades mördad knappt 150 meter från sitt hem i slutet av juli.

Den 17-åriga pojke som suttit häktad misstänkt för mordet har nu erkänt, skriver VG.  

Den 17-åriga pojke som suttit häktad misstänkt för mordet på 13-åriga Sunniva Ødegård har erkänt. Det meddelade den norska polisen under en presskonferens vid polishuset i Stavanger på torsdagen, skriver norska tidningen VG. 

I förhör har pojken medgett att han tillfogat henne våld på två olika platser – där ena platsen ska ha varit i anslutning till en trapp.

– Vi vet också nu att kroppen blivit flyttad till fyndplatsen. Den misstänka har också gett sin förklaring om mordvapnet och vi är säkra på att vi har det, sade förundersökningsledaren Bjørn Kåre Dahl under presskonferensen.

Trots att pojken brutit tystnaden, säger polisen att utredningen fortskrider. 

– Huvudfokus ligger på att undersöka det material vi beslagtagit och även att verifiera pojkens förklaring. 

 

LÄS MER: Sunniva Ødegårds föräldrar: ”En väldigt stark saknad” 

 

Platsen där Sunniva Ødegård hittades har nu blivit en minnesplats. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

 

Hade pojkvännen i telefonen

Det var den 29 juli hittades 13-åriga Sunniva Ødegård död, endast 150 meter från sitt hem i Varhaug söder om Stavanger i Norge. 

Timmar tidigare hade hon varit på väg hem från en vän, och hade sin pojkvän i telefonen när samtalet plötsligt avbröts. "Nu är jag hemma. Shit!", var det sista någon skulle höra av 13-åringen. 

En preliminär obduktionsrapport slog fast att flickan mördats, och polisen har jobbat efter teorin att Sunniva valdes ut av en slump. 

Tips från allmänheten ledde polisen till en 17-årig pojke, från samma stad, som hade synts cykla i närheten av platsen där Sunniva Ødegård hittades. Pojken greps och häktades senare misstänkt för mordet – men förnekade initialt all inblandning i mordet. 

 

LÄS MER: 13-åriga Sunniva Ødegårds sista ord till pojkvännen 

 

Sunniva Ødegård hittades endast 150 meter från sitt hem i Varhaug. Foto: CARINA JOHANSEN / NTB SCANPIX TT NYHETSBYRÅN

 

Familjen om saknaden: "Går upp och ner"

Sunniva Ødegårds föräldrar har uttryckt sin tacksamhet över all stöd, och den hjälp de fått från frivilliga som deltog i sökandet efter deras dotter.

I brev till norska tidningen Dagbladet skrev de att Sunniva var en "livlig och glad tjej", med bra betyg och många vänner.

"Saknaden efter Sunniva är mycket stark och det går mycket upp och ner. Saknaden och sorgen blir särskilt stark när vi är ensamma och kan tänka på allt som hänt", skrev de vidare. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!