Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

17-åriga Nova håller digitalt julmys hela julafton

Musikduons fina uppmaning i jul ”Hör av dig”.
Nova Löfberg.
Foto: Privat / Privat
Nova Löfberg har samlat elevkårer runtom i Sverige för att hålla i ett digitalt julmys på julafton.
Foto: Privat / Privat

Julen i år blir speciell och många kan inte träffa släkten som vanligt.

Därför håller Nova Löfberg, 17, tillsammans med elevkårer runtom i Sverige, i ett digitalt julmys under hela julafton med olika aktiviteter för den som vill.

– Man kan hänga, snacka eller titta på film med ungdomar i hela Sverige, säger Nova Löfberg.

En annorlunda jul väntar för många.

När Nova Löfberg, 17, funderade på vad hon kunde göra för sin egen skola tillsammans med elevkåren föddes idén till att göra ett enda stort Zoom-samtal med elevkårer runtom i Sverige.

– Många kan känna sig ensamma under högtider och kanske extra mycket i år. Vi vill att ungdomar som firar och de som inte firar ska kunna vara tillsammans med andra om man känner att man vill. Vi vill ge en möjlighet till gemenskap den här speciella julen, säger hon.

Klockan 10.00 på julafton startat samtalet med en julfrukost och sedan väntar olika aktiviteter under hela dagen. Sista aktiviteten sker klockan 20, då är det filmvisning.

– Det är kostnadsfritt och vara med. Det är främst riktat mot gymnasieelever, men om det kommer några yngre är de även välkomna, säger Nova Löfberg och fortsätter:

– Man behöver inte vara med i en elevkår för att delta. Alla är välkomna.

Elevkårer runtom i Sverige hjälps åt

23 olika elevkårer deltar i projektet och Nova Löfberg berättar att det alltid kommer att finnas en representant från någon av kårerna på plats.

Nova Löfberg, som är initiativtagare till projektet, menar att hon inte trodde att det skulle bli så här stort när hon först började spåna på idén.

– Jag kontaktade ordförande i andra elevkårer runtom i Sverige och sedan började fler och fler ansluta sig. Det blev större än vad jag någonsin kunde ana.

Facebook och Instagram kan man läsa mer om projektet.

Spoiler Alert – allt om julens bästa serier, filmer och tv-program.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.