Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

17-årig tiggare blev  misshandlad i Umeå

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
En ung man har anhållits misstänkt för misshandel mot en 17-årig tiggare i Umeå. På bilden syns den 17-årige tiggaren strax före han blev nedslagen.
Foto: FACEBOOK

En ung man har anhållits misstänkt för misshandel mot en 17-årig tiggare i Umeå.

Under misshandeln ska gärningsmannen ha skrikit att "man inte är fattig om man har en mobiltelefon", enligt ett vittne.

Mannen greps kort efter händelsen och anhölls senare under kvällen.

Misshandeln skedde strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen i stadsdelen Ersboda i Umeå.

– Det är en tiggare som har blivit misshandlad av en gärningsman. Gärningsmannen har sedan tagit sig därifrån i en bil som vi har stoppat vilket har lett till ett gripande, säger Fredrik Jeppsson, vakthavande befäl på Västerbottenspolisen.

Mannen har förhörts men strax före midnatt har polisens vakthavande befäl inte någon information om motivet bakom misshandeln.

Händelsen skedde inför ögonen på flera vittnen. Linda Lundqvist befann sig på platsen tillsammans med sin femårige son. Hon var där tillsammans med en förening för att lämna över bland annat filtar och kläder till den 17-årige tiggarens familj.

– Vi satt och väntade på mamman i familjen som vi har haft kontakt med tidigare. Under tiden så satt hennes son och tiggde utanför Systembolaget. Då kom några killar fram. En av dem slog honom jätteilla och skrek något om att "du har en touchphone, så du är inte fattig", säger Linda Lundqvist.

Det följdes av att den nu anhållne misstänkte mannen fortsatte attacken.

Anhölls under kvällen

– Han slog honom i ansiktet och sparkade honom på benet. Då föll den andra ihop och ställde sig sedan upp och frågade vad det var frågan om. Han slog aldrig tillbaka eller någonting, säger Linda Lundqvist.

Den misshandlade 17-åringen fick slag mot huvudet men ska ha klarat sig utan allvarligare fysiska skador, enligt polisen.

Jourhavande åklagare tog under kvällen beslutet att den misstänkte gärningsmannen, en man född 1995, skulle anhållas. Man bedömde att det fanns en flyktrisk då mannen inte har svenskt medborgarskap, enligt polisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.