Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

17-åriga Anton hittad efter stort sökpådrag

Bland annat en polishelikopter deltar i sökandet efter 17-åringen. Foto: / GOBITEN.SE
Sökinsatsen utgår från Ramvik, norr om Härnösand och Sundsvall. Foto: GOOGLE MAPS

Ett stort sökpådrag har sökt efter diabetessjuke Anton, 17, det senaste dygnet. 

Strax innan klockan 17 kom beskedet att han har hittats av en polispatrull utanför Härnösand. 

Enligt polisen mår han under omständigheterna bra. 

17-årige Anton från Ramvik, mellan Härnösand och Kramfors, lämnade sin bostad klockan halv sju på söndagskvällen. Han anmäldes försvunnen sedan anhöriga till honom larmat polisen.

– Han bara lämnade. De vet inte vad han skulle ut och göra, berättar Mikael Baudin, RLC-befäl hos polisen i Västernorrland.

Ett stort sökpådrag har letat efter Anton, som har diabetes, det senaste dygnet. Vid 16.59 berättade polisen att han har hittats välbehållen på en väg utanför Härnösand. 

Enligt Markus Isacson, kommunikatör på regionledningscentralen Nord, ska han ha hittats gående, ensam, utmed en väg. 

– Han mår efter omständigheterna bra. Han är med sin familj nu, säger Markus Isacson. 

Polisen har strax efter han hittats ingen information om var han befunnit sig. Anton kunde hittas tack vare tips från allmänheten. 

– Det var varit en stor sökinsats som pågått i flera timmar. Det är mycket glädjande att han är återfunnen, säger Markus Isacson. 

Diabetessjuke Anton, 17, har eftersökts med polishelikopter. Foto: PRIVAT

17-åringen har diabetes och har enligt polisuppgifter inte ätit sedan lunchtid på söndagen. Enligt uppgifter till polisen ska han ha befunnit sig på McDonald's i Härnösand under kvällen. 

Under måndagseftermiddagen gick polisen i Västernorrland ut med en bild på Anton, dels på sin Facebooksida, dels på sin webbsajt för att om möjligt få in fler tips om var han kan befinna sig. 

– Om någon har hört eller sett något så får man hemskt gärna höra av sig till oss, säger Mikael Baudin.

Per Andersson och Rickard Hagström på polisen. Foto: / 2017 Mats Andersson

Många enheter på plats i sökinsatsen

Han berättar att flera patruller och hundförare har sökt efter 17-åringen. Under natten mot måndagen utökades sökandet, bland annat med hjälp av hemvärnet. Polisen har även varit i kontakt med Missing people. Under måndagsmorgonen utökades sökinsatsen och med ett tiotal poliser, Missing People, tolv fjällräddare utrustade med fyrhjulingar. 

Samtidigt har Kustbevakningen fört spaning längs Ångermanälven. Även polishelikopter har varit i sökområdet. 

Polisen, fjällräddningen och hemvärnet deltog i sökinsatsen efter Anton. Foto: / 2017 Mats Andersson

Men under måndagseftermiddagen kom beskedet att sökinsatsen i området avslutas. Orsaken är en mycket trovärdig uppgift om att Anton åkt buss till Härnösand med ankomst 16:45 till Coop Härnösand, söndag eftermiddag. Sökinsatsen koncentrerades därefter till Härnösand. Och det var också där Anton hittades på måndagseftermiddagen, av en polispatrull. 

Hemvärnets ledare Johan Persson med Stefan Ledin, Christian Edmark, Bengt Brandt och Patrik Östberg söker genom Ramvik efter den 17-åriga pojke med diabetes som försvann under söndagskvällen. Foto: / 2017 Mats Andersson

Polisen: "Komarisken är försvårande"

Börje Öhman, polisens presstalesperson i Västernorrland:

– Det här med diabetesen och komarisken är försvårande. Han har ju lämnat bostaden utan telefon och medicin. Redan inatt körde vi de här vanliga kontrollerna med att ringa sjukhus, kamrater, adresser och olika transportmedel. Inga bra tips har kommit in. De tips vi har fått är kontrollerade. Vi kan inte styrka att det är just den här pojken som det har tipsats om. 

Hemvärnet hjälpte också till med sökandet. Foto: / 2017 Mats Andersson

Men vid klockan 17 hade alltså Anton hittats. Polisen skriver på sin hemsida 16.59: 

"Personen är återfunnen och mår efter omständigheterna bra. Personen återfanns av polis, efter tips från allmänheten, vid en väg utanför Härnösand. Polis har just nu ingen information om var han befunnit sig, men han befinner sig just nu hos sin familj. Inga fler uppgifter finns att lämna just nu."

Enligt Börje Öhman har familjen gett sitt godkännande till att bilden på Anton publiceras i medier. 

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!