Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

159 personer har anmält Lexbase

Anmälningarna mot Lexbase bara strömmar in.

Samtidigt som grundaren Jonas Häger håller sig gömd fortsätter anmälningarna mot hans sajt Lexbase att strömma in till justitiekanslern.

Hittills har 159 personer anmält sajten för förtal.

– Det tickar bara på, säger registratorn vid JK, till Expressen.

HAR HÄNGTS UT PÅ SAJTEN

"Jag känner mig direkt otrygg och mår väldigt dåligt med denna uppstådda situation".

"Jag har lidit i snart två år för det jag gjorde varför ska man hängas ut. Bor på ett litet ställe där alla känner alla ... Jag mår så dåligt för det jag gjorde 2012".

"Jag är dömd för ett brott och har sonat det. Nu blir jag uthängd som en tung brottsling. Jag kommer få problem att få jobb i framtiden för att några giriga personer ska tjäna pengar på oss".

"Jag har ingen dom men har däremot haft problem med mitt ex och varit i rättegång mot henne. Tycker detta är skrämmande jag bor i en liten by ... Mår dåligt utav detta kunde inte sova i natt p.g.a detta. ... har sett att grannarna redan nu beter sig underligt".

"Jag mådde så jävla illa att jag inte gick till jobbet i dag".

"Mycket obehagligt och jag är inte dömd eller heller straffad för något".

"Jag känner mig väldigt utpekad här nu och oroar mig främst för min dotter".

Den kontroversiella sajten Lexbase ligger nere sedan flera dagar men justitiekanslern får in tiotals nya anmälningar varje dag. Många av anmälarna har hängts ut på sajten och känner stor förtvivlan och frustration.

"Jag mår så jävla dåligt att jag kan ta livet av mig", skriver en man som anmäler sajten till JK.

Ska utreda om brott har begåtts

Hittills har JK mottagit minst 159 anmälningar mot sajten.

– Det tickar bara på. Vi ska senare bedöma om det ska inledas förundersökning om förtal eller inte. Om vi bedömer att det kan röra sig om brott får en åklagare ta det vidare, säger registratorn på JK, till Expressen.

Anmälningar mot Lexbase kommer även till polisen som skickar dem vidare till JK. Det är justitiekanslerns uppgift att bedöma om det kan handla om förtal eller inte.

– Det här är komplext så tillvida att uppgifterna som sprids kan vara utdelade på flera händer, säger Kjell Lindgren vid Stockholmspolisen, till Expressen.

"Jag är helt stressad"

Den 29 januari stängdes sajten efter att internetleverantören Bahnhof sagt upp avtalet med Lexbase. Men trots att sajten ligger nere är många oroliga för att den ska startas upp igen.

"Jag mådde så illa att jag inte kunde gå till jobbet. Jag är med i den databasen. Jag har gjort allt för att återgå till ett normalt liv och innehar ett jobb sedan två år tillbaka. Om någon söker på mig kommer jag förlora jobbet direkt. Ni måste göra nåt åt det här. Mina grannar kan se mitt hus på en karta med röd prick. Jag är helt stressad nu av det här! Jag mår så jävla dåligt att jag kan ta livet av mig", skriver en man till JK.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!