Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

150 i demonstration
till stöd för Mustafa

Foto: Claudio Bresciani / Scanpix

Under måndagseftermiddagen demonstrerar runt 150 personer utanför Socialdemokraternas högkvarter på Sveavägen 68 i Stockholm - till stöd för Omar Mustafa, som lämnade sina uppdrag i partiet efter massiv kritik.

– Folk säger att de har varit socialdemokrater i hela sitt liv, men att de tänker lämna partiet, säger Expressens Frida Bergsten, som är på plats.

Turbulensen inom Socialdemokraterna i Stockholm har renderat i demonstrationer på Sveavägen 68. Utanför Socialdemokraternas högkvarter har missnöjda partimedlemmar samlats till stöd för Omar Mustafa, som i förrgår lämnade sin plats som partistyrelsesuppleant i Socialdemokraterna efter massiv kritik på grund av sitt ordförandeskap i Islamiska förbundet.

Kräver partiledningen förtroende

På barrikaderna står S-föreningen "Hjärta", som arrangerat demonstrationen. De beskriver sig själva som troende socialdemokrater i Stockholm, och nu kräver de att partiledningen uttalar sitt förtroende för Omar Mustafa.

– Vissa håller upp bilder på Omar Mustafa utanför partihögkvarteret, med texten "Jag stödjer Omar Mustafa" på, rapporterar Expressens Frida Bergsten från platsen.

"Tänker lämna partiet"

Utöver de mellan 150 - 200 demonstranterna finns också ett massivt medieuppbåd och poliser på plats. Stämningen på platsen är god, men flera har uttryckt sitt missnöje mot partiledningens agerande, bland annat efter att Veronica Palm, ordförande i Stockholms arbetarekommun uppmanat honom att lämna partiet, och att partiledningen menat att det inte går att förena rollen som ordförande i Islamiska förbundet.

– Folk säger att de har varit socialdemokrater i hela sitt liv, men att de tänker lämna partiet, säger Expressens Frida Bergsten.

Demonstrationen ska enligt "Hjärta" pågå fram till klockan 19 i kväll.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.