15-åringens mördare gripen – efter 40 år

Senaste nyheterna med Expressen TV
15-åriga Karen Stitt blev våldtagen och mördad.
Foto: Santa Clara County District Attorney's Office
Gary Ramirez, 75, har gripits för mordet på Karen Stitt.
Foto: Santa Clara County District Attorney's Office

15-åriga Karen Stitt blev våldtagen och mördad med 59 knivhugg.

40 år senare har mördaren gripits, rapporterar NBC News.

Karen Stitt, 15, tillbringade kvällen med sin pojkvän i Sunnyvale, USA, den 2 september 1982. Sedan begav hon sig till en busshållplats för att åka hem till Palo Alto.

Dagen därpå hittades Karens kropp knappt 100 meter från busshållplatsen. 

”Den 15-åriga flickan från Palo Alto hade blivit våldtagen och mördad med 59 knivhugg”, skriver distriktsåklagaren i Santa Clara i ett pressmeddelande.

Pojkvännen var inledningsvis misstänkt men avskrevs då blod och sperma som hittades på brottsplatsen visade sig komma från en annan man. Det dröjde dock 40 år innan mannen som våldtog och mördade Karen kunde identifieras.

”Jag sade till henne, ’vi gjorde det’”

Gary Ramirez, 75, greps den 2 augusti i Maui på Hawaii. Han kommer att ställas inför rätta för kidnappning, våldtäkt och mord.

Polisen Matt Hutchison fick ett tips 2019 som, tillsammans med genombrott i DNA-forskningen, ledde till att Ramirez så småningom kunde gripas för mordet på Karen Stitt.

Matt Hutchison berättade för AP hur han reagerade när han fick mejlet som bekräftade att DNA-provet från Ramirez matchade blod- och spermabevisen på brottsplatsen.

– Jag ville skrika rakt ut, men kunde inte göra det eftersom jag inte ville väcka alla på hotellet. Så jag bara begrundade det och tittade på fotografiet av Karen. Jag sade till henne, ”vi gjorde det”, säger Matt Hutchison.

”Balkongmannen” gripen i Turkiet – efter sju år

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.