Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åringen stängdes av från kristen skola – efter bilden

Flickan får inte gå kvar på skolan efter den här bilden.
Kayla Keney.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK
Tårtan som Kayla Keney fick på födelsedagen.Foto: SKÄRMDUMP/FACEBOOK / SKÄRMDUMP/FACEBOOK

När Kayla Keney fyllde 15 år delade hennes mamma med sig av en bild på dottern från födelsedagsfirandet.

Några dagar senare blev Kayla Keney avstängd från den kristna skolan hon gick på – på grund av bilden.

– Det var ingen baktanke med den, säger Kaylas mamma Kimberly Alford till Wave.

På bilden som amerikanska Kimberly Alford delade med sig av på Facebook har dottern Kayla Keney på sig en tröja med ett regnbågsmönster och ler brett med en tårta i regnbågsfären framför sig.

– Hon var glad, hon var vacker. Som mamma tog jag givetvis en bild på henne när hon blåste ut ljusen och lade upp den på min Facebook, säger Kimberly Alford till Wave.

Bilden på Facebook nådde sedan lärare på Kayla Keneys skola och bara några dagar senare hade mamma Kimberly Alford fått ett mejl från skolans rektor.

I mejlet stod det att Kayla Keneys hade blivit avstängd från skolan med omedelbar verkan – på grund av en bild i sociala medier.

– Jag känner mig dömd, hon känner sig dömd, det är otroligt tråkigt för oss, säger Kimberly Alford.

”Göra det Jesus skulle göra”

Den kristna skolan, Whitefield Academy, som Kayla Keney tidigare gick i, menade i mejlet att detta var den andra bilden på två år som visar på ”livsstilsbrott”. 

Rektorn skriver i mejlet som Wave tagit del av att bilden ”uppvisar en moralisk och kulturell acceptans som strider mot det Whitefield Academy tror på”.

Skolans regler gällande uppförande tar bland annat upp sexuell läggning. Reglerna menar att om en elevs beteende utanför skolan inte går i linje med skolans regler kan eleven i fråga bestraffas.

Kimberly Alford menar att hon gärna vill ha svar på hur skolan drog den kopplingen till tröjan som dottern bar.

– Det var ingen baktanke med den och när jag gick tillbaka till bageriet för att be om receptet sa det ingenting som representation, det var bara olika färger.

Kimberly Alford har överklagat avstängningen. Hon menar bland annat att skolan ha vägrat att ha ett möte med henne. Vidare menar hon att hon är rädd att det här kommer att påverka dottern i framtiden.

– Vi lär våra barn att göra det Jesus skulle göra. Vad skulle han göra i det här fallet?, säger Kimberly Alford till Wave.

8-årig flicka stängdes av från kristen skola

Anledningen: Ser inte ut som en flicka.

Miljarderna och tragedin i familjen bakom Filippa K

Byggde sina förmögenheter från grunden • ”Tajmingen var helt rätt då”

Fem svenska kvinnor som lever drömliv i Medelhavet

Tog steget – och valde bort svenska vintern: ”Det är det bästa jag har gjort”

Studien visar: Fel att gå 10 000 steg om dagen

Forskaren: ”Viktiga och bra resultat”

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.