Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-åringen begärs häktad för mordet i Skogås

En 15-årig pojke har begärts häktad misstänkt för mordet på en annan 15-årig pojke i Skogås.

Även en 16-åring har begärts häktad på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling, grovt brott.

Det var förra lördagen, den 28 januari, som en 15-årig pojke sköts till döds på en sushirestaurang i Skogås centrum söder om Stockholm. 

Under fredagen kunde Expressen avslöja att en 15-åring gripits, misstänkt för mordet. Senare bekräftade Åklagarmyndigheten att pojken hade anhållits på torsdagen.

Nu har 15-åringen begärts häktad, på sannolika skäl misstänkt för mord. Därtill har åklagaren begärt en 16-åring häktad, på sannolika skäl misstänkt för underlåtenhet att avslöja brott och skyddande av brottsling, grovt brott.

Även 16-åringen anhölls under torsdagen.

Sedan tidigare är en 17-årig pojke häktad i ärendet. Han misstänks för medhjälp till mord.

Häktningsförhandlingarna kommer att hållas på söndagen.


VÅLDSVÅGEN I STOCKHOLM

• De senaste veckorna har Stockholmsområdet skakats av flera detonationer, skottlossningar, biljakter och ett mord.

 På juldagen sköts gängkopplade Mehdi ”Dumle” Sachit ihjäl i Rinkeby och därefter har en rad grova våldsbrott inträffat.

• Polisen har inlett en särskild händelse och fattat ett nationellt beslut om polisförstärkning från andra delar av landet.

• Ett 30-tal personer har gripits i samband med den senaste månadens grova våldsdåd i huvudstadsområdet. Hälften är under 18 år.

• Flera olika gängkonflikter pågår samtidigt. Enligt polisen klassas tre av dem som röda med stor risk för fortsatt brottslighet. Ett antal attentat kan kopplas till en konflikt mellan huvudfigurerna ”Kurdiska räven” Rawa Majid och ”Greken” Mikael Tenezos, enligt polisens misstankar.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.