Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-åringarna tog med bomben på pendeltåget

Hittades i väska vid Café Opera i Kungsträdgården.
Foto: JANNE AKESSON

De tre 15-åringar som misstänks ha placerat ut sprängladdningen i Kungsträdgården ska ha tagit pendeltåget dit med bomben, enligt uppgifter till DN.

En av dem misstänks ha tvingats att bära på sprängladdningen, enligt tidningen.

Det var den 21 augusti som ett misstänkt föremål hittades i Kungsträdgården i centrala Stockholm. Det visade sig senare vara en skarp bomb och och Expressen kunde senare berätta att tre 15-åringar misstänktes för brottet.

Enligt uppgifter till DN hade de tre tonåringarna kommit med pendeltåg från Jordbro till city – och haft väskan med sig.

En av 15-åringarna uppges då ha burit väskan med bomben i när de fastnade på övervakningskamerorna. Nästa gång 15-åringarna syns tillsammans på bild så har de inte väskan med sig, enligt DN.

– Det är ett samarbete att vi fick fram det, vi kände igen de där killarna, säger Niklas Alnered, områdespolis i Jordbro till tidningen.

Händelsen utreds som försök till grov allmänfarlig ödeläggelse och brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

En 15-åring sitter häktad och de andra två har släppts på fri fot. DN skriver att pojken som misstänks ha burit sprängladdningen kan ha tvingats till det, enligt misstankar.

Se något mer:
Jonathan stod på scen när bomben hittades

Hyllar polisens arbete: ”Lugnt och sansat”.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.