Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åringar simmade rakt på ett lik

Här drar polisen upp den döda kroppen ur vattnet.
De två 15-åriga tjejerna tog årets första dopp.
I vattnet såg de hur något flöt - när de tog tag i föremålet upptäckte flickorna att det var ett lik.
- Det var som i en Beck-film, säger Clara Nettelbladt, 15, till Expressen.
Clara, 15.
Clara och hennes jämnåriga kamrat var i går eftermiddag ute och joggade i Bromma i västra Stockholm. När de kom fram till badplatsen vid Kyrksjön bestämde de sig för att ta ett bad. - Vi simmade en bit och såg något konstigt i vattnet. Vi trodde först att det var en sportbag. Men när vi kände på det märkte vi att det var hårt och konstigt, säger Clara Nettelbladt.

"Kom upp ur vattnet!"

En förbipasserande kvinna som hade bättre överblick såg vad de två tonårstjejerna simmade vid. - Hon skrek "Kom upp ur vattnet, det är ett lik". Det var jätteläskigt, säger Clara. I natt arbetade rättsmedicinska med att identifiera personen. Men redan på plats vid badplatsen kunde man konstatera att det rör sig om en storväxt man. Polisen misstänker att det rör sig om ett självmord. - Kroppen har legat ett tag. Nu går vi igenom om det finns några försvunna personer i området, säger Björn Knutsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.