Här drar polisen upp den döda kroppen ur vattnet.
Här drar polisen upp den döda kroppen ur vattnet.

15-åringar simmade rakt på ett lik

Publicerad
Uppdaterad
De två 15-åriga tjejerna tog årets första dopp.
I vattnet såg de hur något flöt - när de tog tag i föremålet upptäckte flickorna att det var ett lik.
- Det var som i en Beck-film, säger Clara Nettelbladt, 15, till Expressen.
Clara, 15.
Clara och hennes jämnåriga kamrat var i går eftermiddag ute och joggade i Bromma i västra Stockholm. När de kom fram till badplatsen vid Kyrksjön bestämde de sig för att ta ett bad. - Vi simmade en bit och såg något konstigt i vattnet. Vi trodde först att det var en sportbag. Men när vi kände på det märkte vi att det var hårt och konstigt, säger Clara Nettelbladt.

"Kom upp ur vattnet!"

En förbipasserande kvinna som hade bättre överblick såg vad de två tonårstjejerna simmade vid. - Hon skrek "Kom upp ur vattnet, det är ett lik". Det var jätteläskigt, säger Clara. I natt arbetade rättsmedicinska med att identifiera personen. Men redan på plats vid badplatsen kunde man konstatera att det rör sig om en storväxt man. Polisen misstänker att det rör sig om ett självmord. - Kroppen har legat ett tag. Nu går vi igenom om det finns några försvunna personer i området, säger Björn Knutsson, stationsbefäl vid Västerortspolisen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag