15-åring svårt skadad efter skolmisshandel

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Tillbergaskolan.

Den 17-årig pojke som anhölls på en högstadieskola i Västerås under onsdagen är allt jämnt misstänkt för misshandel - men har släppts efter förhör.

Samtidigt berättar nu ytterligare en elev att denne misshandlades av 17-åringen.

– Nu handlar det om att samla in nya uppgifter genom bland annat fortsatta förhör, säger Johanna von Wowern, pressekreterare på polisen i Västmanland.

Bråket uppstod i korridoren på Tillbergaskolan i Västerås under en rast på onsdagsförmiddagen, enligt personalen helt utan förvarning. Polisen larmades klockan 10.40 under onsdagen.

– Plötsligt och oprovocerat gav sig en elev på sina skolkamrater med slag, säger Maria Stolt, rektor årskurs 6-9 på Tillbergaskolan, till Expressen.se.

Till slut lyckades några andra elever gå emellan och stoppa slagsmålet.

– Sedan var personal jättesnabbt på plats och tog in den nu misstänkte pojken i ett rum så att han fick lugna ner sig tills polisen kom, säger Maria Stolt.

"Vårdas fortfarande på sjukhus"

Polisen uppgav under onsdagen att totalt fem personer misshandlades av 17-åringen, men under torsdagen blev antalet drabbade fler.

– Nu på torsdagen har det kommit fram nya uppgifter Nu är de sex målsägande i ärendet, säger Johanna von Wowern.

En av den, en 15-årig pojke, ska ha ramlat och slagit i huvudet i samband med bråket, skriver vlt.se. Han fördes med ambulans till sjukhus och under torsdagen vårdades han allt jämnt för sina skador.

– Personen som vårdades på sjukhus, vårdas allt jämnt på sjukhus, säger Johanna von Wowern.

17-åringen anhölls under onsdagen, men släpptes efter förhör, enligt polisen.

– Men misstankarna kvarstår, säger Johanna von Wowern.

Enligt Maria Stolt, högstadierektor på Tillbergaskolan, fanns det inga motsättningar mellan eleverna innan bråket och det är okänt vad som ligger bakom.

– Det är ingen underliggande konflikt som vi vet om och det kom helt oväntat, säger hon.

"Upprört och chockat"

Enligt Maria Stolt var den 17-åriga killen "inte sig själv" under dagen.

– Om det är alkohol eller något annat, men han var inte sig själv. Det var inte den vanliga eleven, som han brukar vara. Han var upprörd, uppstressad och irrationell.

Mellan 10 och 15 elever uppges ha blivit vittnen till överfallet.

– Det har varit upprört och chockat. Vi har haft ordinarie lektioner hela dagen och försökt bemöta eleverna med samtal, säger Maria Stolt.

Och under torsdagen kommer förhören att fortsätta med målsägande och vittnen.

– Nu handlar det om att samla in uppgifter genom bland annat fortsatta förhör, säger Johanna von Wowern.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.