Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-åring häktad för nya mordförsök på Emporia

Köpcentret fick utrymmas i samband med mordet på Emporia
Foto: Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Den 15-årige pojken har erkänt mordet på gängledaren på Emporia. 

Nu har han begärts häktad för ytterligare två mordförsök vid samma tillfälle.

Skottdramat ägde rum i augusti månad när den misstänkte skytten avlossade flera skott mot en 31-årig gängledare från Malmö. 31-åringen var ett välkänt namn i Malmös undre värld och har tidigare misstänkts för anstiftan till mord, utpressning och flera uppmärksammade sprängdåd.

Den 15-årige skytten greps kort efter att han lämnat köpcentret och erkände att han höll i vapnet och mördade mannen. Han är även misstänkt för mordförsök på en kvinnlig turist från Norge som skadades när hon hamnade i skottlinjen, ett misstag enligt skytten själv. 

Men när han skulle omhäktas under måndagseftermiddag stod han misstänkt för att ha försökt att mörda ytterligare två personer på samma tid och plats som mordet. Det rör sig om en vuxen och ett barn.

Han häktades som misstänkt på sannolika skäl för såväl mordet och de tre mordförsöken. 15-åringen nekar till de nya misstankarna. 

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.