Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15-åring avled efter motocrosstävling

Enligt polisen var alla anhöriga inte underrättade vid 14.50-tiden. Pojkens skador bedöms som väldigt allvarliga, uppger polisen för Expressen.se.
Foto: Lasse Sandström

Ännu en tragisk olycka har inträffat i samband med motocrosstävlingar.  

På Malmabanan i Västerås avled en 15-årig pojke efter att ha kört omkull.   

På raksträckan efter första kurvan i ett av heaten under helgens SM-tävlingar på Malmabanan i Västerås var olyckan framme. 15-åringen körde omkull och fick svåra skador. 

 – Olyckan inträffade efter 300 meter. Då är det tätt mellan förarna och det är därför svårt att få en exakt bild av vad som har hänt, säger Peter Isgren, från Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, Svemo, till Expressen.se.

 Snabbt var en läkare fram för att hand om 15-åringen.

 – Tävlingsledningen beslutade att man skulle avbryta heatet. Kort efter samlades tävlingsledningen och man avbröt hela tävlingen, säger Peter Isgren.

Fördes till sjukhus

 Olyckan inträffade vid 12.30-tiden på söndagen. Pojken fördes till lasarettet i Västerås. Men hans liv gick inte att rädda. 

 – Det var upprörda känslor på plats, det var många som såg olyckan. Vi har sammankallat en krisgrupp, säger Maria Rupla, inre befäl på polisen i Västmanland. 

 Flera allvarliga olyckor har inträffat i år i samband med motocrosstävlingar runtom i Sverige.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.