Enligt polisen var alla anhöriga inte underrättade vid 14.50-tiden. Pojkens skador bedöms som väldigt allvarliga, uppger polisen för Expressen.se. Foto: Lasse Sandström
Enligt polisen var alla anhöriga inte underrättade vid 14.50-tiden. Pojkens skador bedöms som väldigt allvarliga, uppger polisen för Expressen.se. Foto: Lasse Sandström

15-åring avled efter motocrosstävling

Publicerad
Uppdaterad
Ännu en tragisk olycka har inträffat i samband med motocrosstävlingar.
På Malmabanan i Västerås avled en 15-årig pojke efter att ha kört omkull.
På raksträckan efter första kurvan i ett av heaten under helgens SM-tävlingar på Malmabanan i Västerås var olyckan framme. 15-åringen körde omkull och fick svåra skador.
– Olyckan inträffade efter 300 meter. Då är det tätt mellan förarna och det är därför svårt att få en exakt bild av vad som har hänt, säger Peter Isgren, från Svenska motorcykel- och snöskoterförbundet, Svemo, till Expressen.se.
Snabbt var en läkare fram för att hand om 15-åringen.
– Tävlingsledningen beslutade att man skulle avbryta heatet. Kort efter samlades tävlingsledningen och man avbröt hela tävlingen, säger Peter Isgren.

Fördes till sjukhus

Olyckan inträffade vid 12.30-tiden på söndagen. Pojken fördes till lasarettet i Västerås. Men hans liv gick inte att rädda.
– Det var upprörda känslor på plats, det var många som såg olyckan. Vi har sammankallat en krisgrupp, säger Maria Rupla, inre befäl på polisen i Västmanland.
Flera allvarliga olyckor har inträffat i år i samband med motocrosstävlingar runtom i Sverige.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till Expressens startsida

Mest läst i dag