En 15-årig pojke åtalas för sexuellt ofredande och misshandel mot två 14-åriga flickor på We are Sthlm i somras, skriver Dagens Nyheter. Foto: Alexander Tillheden/We Are Sthlm
En 15-årig pojke åtalas för sexuellt ofredande och misshandel mot två 14-åriga flickor på We are Sthlm i somras, skriver Dagens Nyheter.  Foto: Alexander Tillheden/We Are Sthlm

15-åring åtalas för ofredande på festival

Publicerad

En 15-årig pojke åtalas för sexuellt ofredande och misshandel mot två 14-åriga flickor på "We are Sthlm"-festivalen i somras, skriver Dagens Nyheter.

Pojken ska enligt tidningen vara folkbokförd i västra Stockholm och nekar själv till anklagelserna.

Åklagaren säger att pojken har tafsat på den ena flickan och slagit den andra i huvudet när hon försökte ingripa.

Det var på festivalen "We are Sthlm" i somras som övergreppen skedde. De två flickorna hamnade intill en grupp med pojkar på festivalen och en av pojkarna drog in en av dem i en ring där de andra dansade.

Pojken ska då ha försökt trycka sina händer mot hennes kropp och hon skrek och försökte komma loss. De andra i ringen, vänner till pojken, ska inte ha hjälpt henne och när den andra kompisen försökte ingripa blev hon slagen i huvudet.

– De stod där och skrattade, säger den misshandlade flickan enligt DN.

Pojken ska vara folkbokförd i västra Stockholm och gå i skolan där. Han kunde gripas av några ordningsvakter på platsen och åtalas nu vid Stockholms tingsrätt. Själv hävdar pojken att han har blivit felaktigt utpekad.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag