Foto: Läsarbild
 Foto: Läsarbild

15-åring anhållen för spark på gravid kvinna

Publicerad

En gravid kvinna blev på midsommarafton sparkad i magen och rånad under en promenad i Kista utanför Stockholm.

På onsdagen anhölls en 15-årig pojke misstänkt för överfallet.

– Vi är mycket hoppfulla om att den här kvinnan ska få upprättelse, säger Patrik Zanders på Västerortspolisens spaningsrotel.

Kvinnan, som är i 25-årsåldern, överfölls vid 20-tiden på midsommaraftonen. Hon var på promenad i Kista i nordvästra Stockholm när en person försökte rycka till sig hennes telefon. När kvinnan höll fast i telefonen blev hon sparkad i magen. Rånaren ska sedan ha sparkat barnvagnen där hennes fyra månader gamla baby låg, innan han ryckte till sig kvinnans väska. Fallet har upprört många och nu ser polisen ut att vara på väg att klara upp det.

"Har gjort vissa medgivanden"

På onsdagen anhölls en 15-årig pojke som nu sitter i arresten i Solna. Han misstänks för rån på den högre misstankegraden, sannolika skäl. Enligt Patrik Zanders var det inre spaning i kombination med tips som gjorde att polisen fick upp ögonen för den nu anhållna pojken. Han togs först in till förhör på onsdagsförmiddagen, men under förhöret stärktes misstankarna mot pojken.

– Den misstänkte har gjort vissa medgivanden, säger Patrik Zanders.

Han har varit i kontakt med kvinnan som säger att hon är både lättad och skärrad över att det nu finns en misstänkt.

Hur mår kvinnan?

– Hon har haft vissa komplikationer och har fått uppsöka läkaren ett par gånger efter händelsen. Men som det ser ut nu finns det inget som tyder på att graviditeten har tagit skada.

Ensam gärningsman

Ett nytt förhör med pojken är planerat under onsdagskvällen.

– Nu är det väldigt skyndsamt med tanke på hans ringa ålder, säger Zanders.

Vid rånet var två andra personer med 15-åringen.

– Vi utgår från att han är ensam gärningsman. De andra kommer att höras som vittnen, säger Zanders till TT.

Enligt Patrik Zanders är pojken känd av polisen sedan tidigare.

– Han har figurerat i brottsutredningar.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


sonia

Till Expressens startsida

Mest läst i dag