Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

15-åriga flickan: "Ska våga kriga mot dem"

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.
Gruppvåldtäktsmålet har väckt mycket starka reaktioner. Nu berättar den 15-åriga flickan om sina känslor efter den hemska kvällen.

De sex pojkarna friades av hovrätten efter att tidigare dömts för våldtäkt på den 15-åriga flickan.

I morse berättade hon om sina känslor efter den hemska kvällen i mars, och tiden efter den jobbiga rättegången.

– Jag ska kämpa. Jag vill inte förlora mot dem, säger hon i programmet P1-morgon.

Gruppvåldtäktsmålet och den friande domen i hovrätten har väckt mycket starka reaktioner.

I P1-morgon på onsdagen sändes en intervju med den 15-åriga flickan. I programmet kallas hon för Maria och en skådespelare läser upp hennes ord för att inte röja hennes identitet.

– Jag är inte en vuxen människa liksom, jag är bara 15. Och varför ska jag göra... allt blir så stor grej, säger hon.

Orkar inte tänka tillbaka

Hon får frågan om hon kan berätta om den där hemska natten i lägenheten i Tensta.

– Jag tror inte att jag vill gå tillbaka dit, för att jag orkar inte. När jag satt i rättegången... advokaten, alla deras advokater, de frågade mig om det hela tiden, så jag tror inte att jag kan stå emot det, säger hon.

Hon berättar att det känns för jävligt varje gång hon tänker tillbaka på det som hände. Att det kändes som att hon var i en mardröm. Men också att hon anklagar sig själv "eftersom jag var där, jag fanns där".

"Vågar kriga mot dem"

Hon försöker nu att leva ett normalt liv och får ett stort stöd av sina vänner. Och hon har naturligtvis sett reaktionerna på domen i medier och på sociala forum.

– Jag brukar inte läsa så mycket, för jag vill inte tänka så mycket. Jag känner att jag mår dåligt utav det. Och också samtidigt bra, för att alla bryr sig om mig, säger hon.

Avslutningsvis berättar hon att hon börjat må bättre den senaste tiden.

– Inte mycket bättre, men bättre. Jag ska kämpa. Jag vill inte förlora mot dem, mot såna saker. Jag vill visa upp att det är fel, fel. Att jag vågar kriga mot dem igen.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.