Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

15 000 demonstranter i London – mot restriktioner

15 000 arga Londonbor protesterar mot nya coronarestriktioner. Både demonstranter och poliser har skadats i sammandrabbningar, skriver Sky News.
Bilder från demonstrationen i London.
Foto: PETER MANNING/LNP/SHUTTERSTOCK / PETER MANNING/LNP/SHUTTERSTOCK SHUTTERSTOCK
Bilder från demonstrationen i London.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Antalet coronafall ökar i Storbritannien – och nu hotar tuffa restriktioner.

Något som upprör många covid-19-trötta engelsmän – på lördagen protesterade 15 000 arga Londonbor mot nya nedstängningar.

Både demonstranter och poliser har skadats i sammandrabbningar, skriver Sky News.

I veckan som gått har Storbritanniens premiärminister Boris Johnson infört en rad nya coronarestriktioner. Bland annat tvingas pubbar och restauranger att stänga senast klockan tio på kvällen.

Och det är många som nu fruktar att man nu är på väg mot ett skräckscenario.

Omkring 41 936 människor har hittills dött i covid-19 i Storbritannien. Det är den högsta siffran i hela Europa, enligt Reuters.

Regeringens statistik från i fredags visar att antalet nya coronafall i landet stiger med 6 784 nya fall om dagen, enligt Daily Mail.

Ökningen av antalet fall innebär att dödstalen kommer att stiga inom de kommande veckorna till drygt 100 dödsfall om dagen, enligt professor Graham Medley.

Över 15 000 protesterade i London

På lördagseftermiddagen rådde det långt ifrån social distansering när mer än 15 000 personer samlades vid Trafalgar Square och i Hyde Park i London för att protestera mot eventuellt nya restriktioner och kommande nedstängningar, skriver Daily Mail.

Under parollen ”We do not consent” (”Vi samtycker inte”) ropade demonstranterna ut sin ilska. Demonstrationerna organiserades av en rörelse som kallar sig Stop New Normal (Stoppa det nya normala).

De protesterande blev påhejade bland annat av pandemiförnekaren Piers Corbyn, bror till tidigare Labourledaren Jeremy Corbyn.

Bilder från demonstrationen i London.
Foto: ANDY RAIN / EPA / TT / EPA TT NYHETSBYRÅN

Poliser och demonstranter skadade

Piers Corbyn menar att den pågående coronapandemin är ”en hög av lögner i syfte att hjärntvätta människor”.

Under demonstrationen har demonstranter och kravallutrustade poliser drabbat samman. Sky News rapporterar att flaskor kastats mot polisen, och att demonstranter skrikit åt dem:

– Välj sida!

Polisen uppges ha slagit tillbaka med batonger.

Enligt uppgifter från platsen har både poliser och demonstranter skadats.

”Folkmassor på Trafalgar Square har inte följt restriktionerna och utsätter folk för risk att smittas av viruset”, skriver polisen i ett uttalande.

Coronaspridningen i Europa tilltar och på flera håll är smittotalen de högsta sedan pandemin bröt ut.
Här får Tegnell frågan om vad han sagt till Boris JohnsonVisa beskrivning

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.