13 internationellt efterlysta svenskar

Vi bevakar de största händelserna och sänder live varje dag.

Flera svenskar är efterlysta både nationellt och internationellt för grova brott.

En rad av dem jagas för våldsamma mord.

Här är 13 efterlysta svenskar.

Två svenskar finns med på den nya listan över Europas mest eftersökta brottslingar. En av dem är den svenska nazisten Simon Arnamo, 24, som är ansluten till nazistiska Svenska motståndsrörelsen. Han har varit försvunnen sedan den 21 september 2012 då Joakim Karlsson, 22, mördades i Vallentuna efter att två gärningsmän hoppats på hans huvud och knivhuggit honom.

Simon Arnamo

Amim Boali

Den andra på EU:s polismyndigheters lista är Amim Boali, 23, som jagas för ett mord i en föreningslokal i Malmö juldagen 2014.

Martin Saliba

Rullstolsmannen Lars Wallin

Även Martin Saliba, 22, befinner sig på fri fot och är internationellt efterlyst. Polisens speciella FAST-grupp gick nyligen ut och vädjade efter tips som kan leda till honom.


Oday Jasem
Foto: - -

"Rullstolsmannen" Lars Wallin, 52, lurade staten på 13,5 miljoner kronor. Han har inte inställt sig för att avtjäna sitt fyraåriga fängelsestraff och finns på Interpols lista över internationellt efterlysta svenskar, tillsammans med 27 andra personer.

Vladan Nikcevic

Stefan Jasmine Tapai
Foto: - -

Oday Jasem, född 1982, är efterlyst för mord och häktad i sin frånvaro. Han är på sannolika skäl misstänkt för att ha knivskurit en man till döds i Lindesberg 2005.

Omer Abdillahi

Azad Abdelkarim
Foto: - -

Vladan Nikcevic, född 1977, är misstänkt för medhjälp till mord. Häktad i sin frånvaro på sannolika skäl misstänkt för inblandning i mordet på Ratko Djokic, 54, i Skärholmen 2003.

Emre Cakir
Foto: - -

Slavko Milosevic

Stefan Jasmine Tapai, född 1966, är efterlyst för smugglings- och dopingsbrott. Stefan Jasmine Tapai kallades "Mr Maxi" i sin organisation - och misstänks ha tjänat minst tre miljoner i månaden på försäljning av dopingpreparat. När svensk och spansk polis slog till i en räd den 9 december 2009 mot hans bostad i Fuengirola, Costa del Sol, hade han redan lämnat Spanien.

Dejan Dodos

Oleksandr Cherepovskyy

Omer Abdillahi, född 1981, misstänks gömma sig utomlands och är efterlyst för mord på en annan man på S:t Göransgatan i Stockholm den 3 november 2012. Offret utsattes för mycket grovt våld och knivhöggs flera gånger i huvudet.


Azad Abdelkarim, född antingen 1963 eller 1968, misstänks för mord efter ett bråk på en svartklubb på Friggagatan i Göteborg. Bråket slutade med att en 28-årig man knivhöggs till döds.


Emre Cakir, född 1987, tros gömma sig i Sverige efter ett grovt rån mot en bank. Emre Cakir misstänks för inblandning i ett grovt rån i Braunau, Österrike 2009. Sedan dess är han efterlyst. Det har tidigare funnits misstankar om att han kan gömma sig i Sverige.


Slavko Milosevic, född 1977, misstänks för mordet på den så kallade "Gudfadern" den 5 maj 2003. Då besökte "Gudfadern" och "Cigarettkungen" Ratko Djokic sin boxningsklubb i Skärholmen. Plötsligt steg flera män fram och avlossade ett 30-tal skott. Efteråt försvann Slavko Milosevic från platsen. Enligt polisens misstankar ingick han i ett mordkommando vars uppgift var att mörda Djokic.


Dejan Dodos, född 1979, misstänkts för mord, medhjälp till grov misshandel och grovt vållande till annans död samt grovt vapenbrott. Tros ligga bakom mordet på 23-årige Elvis Padjan som sköts ihjäl i Malmö i januari 2006. En person angav sig själv och dömdes för dråp men polisen misstänker att även Dodos är skyldig.


Oleksandr Cherepovskyy, född 1983, misstänks för grovt rån i Stockholm. Häktad i sin frånvaro på sannolika skäl, den högsta misstankegraden, för ett grovt rån i Stockholm 2008.Fotnot: Tips till FAST-gruppen lämnas på FAST@polisen.se eller till telefonnummer 010  563 55 40.

◼︎◼︎ Detta är en nyhetsartikel. Expressen granskar, avslöjar och ger dig de senaste nyheterna på ett objektivt och sakligt sätt. Mer om oss här.