14 gripna – ska ha planerat attack

Publicerad

Polisen har gripit 14 personer misstänkta för förberedelse till grov misshandel.

Flera av dem är polska medborgare och enligt Aftonbladet misstänker polisen att de planerade en attack mot ett asylboende.

– De greps i närheten av ett asylboende och de var beväpnade med påkar och knivar, säger Donnie Dirks, arrestbefäl vid polisen i Västberga.

Under måndagseftermiddagen kontrollerades flera bilar och personer i Nynäshamn.

Kontrollerna gjordes efter att flera av varandra oberoende tips hade kommit in till polisen om ett förestående bråk. Och i bilar som genomsöktes hittade polisen flera tillhyggen.

– Vid 20-tiden gjorde vi en kontroll i flera bilar där vi hittade tillhyggen i form av påkar och knivar, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

14 personer har gripits och en förundersökning om förberedelse till grov misshandel är inledd. Enligt Aftonbladet misstänker polisen att personerna skulle attackera ett asylboende.

– De greps i närheten av ett asylboende och de var beväpnade med påkar och knivar men jag vet inte om det var det som var målet, säger Donnie Dirks, arrestbefäl vid polisen i Västberga.

Greps förra helgen

Hälften av de gripna befinner sig på polisstationen i Västberga och hälften på stationen i Flemingsberg. Där håller man förhör, men sent under måndagskvällen var ännu ingen anhållen.

Flera av de gripna är polska medborgare och enligt Aftonbladet ska minst en av dem ha gripits i samband med förra helgens demonstrationer.

Det rör sig enligt arrestbefälet Donnie Dirks om sju män av polsk härkomst som är mellan 22 och 40 år som under kvällen befinner sig på polisstationen i Västberga.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i Expressens app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till Expressens startsida

Mest läst i dag